«Χρυσό Αριστείον» εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου

Στα πλαίσια της 6ης ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2014, Μεσογειακής έκθεσης ελιάς και ελαιολάδου από τις 7-10 Μαρτίου 2014 θα λάβει χώρα και ο διαγωνισμός «Χρυσό Αριστείον» εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.

Ο διαγωνισμός θα απονείμει τα βραβεία: α) Χρυσό Αριστείον, Ανώτερο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, β) Αργυρό Αριστείον, Ανώτερο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο και γ) Χάλκινο Αριστείον, Ανώτερο Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο.

Ο διαγωνισμός θα εξελιχθεί σε δύο σκέλη. Το πρώτο σκέλος θα αφορά τον διαγωνισμό Ποιότητας Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου (Ισχυρής, Μέτριας και Ελαφράς έντασης Φρουτώδους), ενώ το δεύτερο σκέλος θα αφορά τον διαγωνισμό για την ανάδειξη της καλύτερης Συσκευασίας Τυποποιημένου Ελαιολάδου (Περιέκτης, Καινοτομία, Συνολική Εικόνα, Ετικέτα).

Σκοπός του διαγωνισμού είναι:

α) Η προσπάθεια ενημέρωσης των ελαιοκαλλιεργητών, ελαιοπαραγωγών, ελαιοτριβέων, τυποποιητών και λιανοπωλητών οι οποίοι διαθέτουν νομίμως τυποποιημένο το προϊόν τους, να διατηρήσουν και να βελτιώσουν την ποιότητα του επωνύμου προϊόντος τους προωθώντας την χρήση του ελαιόλαδου υψηλής ποιότητας σε όλη την γκάμα των πεδίων χρήσης και κατανάλωσής του.

β) Η προώθηση της γνώσης της ιδιαίτερης αξίας και των υγιεινών/θρεπτικών ιδιοτήτων του ελαιολάδου της Ελληνικής (και Μεσογειακής) διατροφής σε νέους καταναλωτές μικρής ηλικίας (σχολεία), σε επαγγελματίες ζαχαροπλάστες, βιοτέχνες, ιδιαίτερα σε σχολές μαγειρικής γαστρονομίας και σε εστιατόρια στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.

γ) Η προώθηση της διαφορετικότητας των ποικιλιών και της υψηλής ποιότητας των ελαιολάδων που παράγονται με σκοπό την αύξηση της γνώσης των γευστικών διαφορών τους.

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος ποικιλίες εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου υψηλής ποιότητας κάθε είδους, για τις οποίες παράγονται τουλάχιστον 1000 κιλά ανά είδος. Συμμετέχουν επίσης μόνο τυποποιημένα ελαιόλαδα που κυκλοφορούν νόμιμα στα καταστήματα λιανικής πώλησης.

Ατομικοί παραγωγοί ή συνεταιρισμοί που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό πρέπει να παρουσιάσουν όχι πάνω από δύο τύπους εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.

Πηγή: greenweek.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα