Χριστουγεννιάτικα δέντρα φυσικά: Δέκα χρήσιμα tips για να διαλέξεις σωστά

Τα φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα δίνουν την πιο authentic χριστουγεννιάτικη αίσθηση. Αξίζει πραγματικά, αν έχεις τη δυνατότητα, να απολαύσεις ένα τέτοιο δέντρο φέτος σπίτι σου. Φαντάσου πως σε λίγες μέρες που θα κοιτάς σε όλο του το μεγαλείο ένα τέτοιο δέντρο όταν θα κάθεσαι στο σαλόνι σου με μια χουχουλιάρικη κουβέρτα και μια ζεστή σοκολάτα, θα νιώθεις λες και είσαι αλλού.

Θα νιώθεις να μεταφέρεσαι σε ένα ξύλινο σπιτάκι στο δάσος, με τζάκι και το χιόνι να πέφτει έξω πάνω στα έλατα και το τοπίο

γύρω γύρω να είναι άκρως χριστουγεννιάτικο και χειμωνιάτικο. Για να ζήσεις αυτήν την απόλυτη αίσθηση, παρακάτω μπορείς να διάβασεις 10 χρήσιμες συμβουλές για να διαλέψεις το καλύτερο φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο.

1) Πού θα το βάλεις

Πριν πας να αγοράσεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου, σκέψου πού θα το τοποθετήσεις μέσα στο σπίτι. Καλό είναι να μην το βάλεις δίπλα σε πηγή θερμότητας (καλοριφέρ ή τζάκι) ή σε κάποιο κεντρικό σημείο του σπιτιού, από όπου όλοι θα περνάτε. Όχι τίποτα άλλο… Θα είναι εμπόδιο για εσένα και μπορεί άθελά σου να το «γκρεμίσεις».

2) Βγάλε το μέτρο από το συρτάρι

Αφού επιλέξεις τον χώρο όπου θα βάλεις το χριστουγεννιάτικο δέντρο σου, πρέπει να κάνεις και τις απαραίτητες μετρήσεις. Μέτρα, λοιπόν, το ύψος του σημείου και το πλάτος, ώστε να βρεις δέντρο σε ανάλογες διαστάσεις.

3) Προσοχή στη βάση

Επίλεξε μία βάση που είναι ειδική για φυσικά χριστουγεννιάτικα δέντρα και χωράει νερό. Έτσι, το δέντρο σου θα μοιάζει φρεσκοκομμένο καθ’ όλη τη διάρκεια των γιορτών και δεν θα μαραθεί.

4) Ο εξοπλισμός για τη μεταφορά στο σπίτι

Πάρε πλαστικές σακούλες και σκοινιά μαζί σου για να τοποθετήσεις το καινούριο χριστουγεννιάτικο δέντρο μέσα στο αυτοκίνητο και να το μεταφέρεις στο σπίτι με ασφάλεια.

5) Προσοχή στο κενό

Καλύτερα να επιλέξεις ένα δέντρο με κενό ανάμεσα στα κλαδιά.Έτσι, θα στέκονται καλύτερα και θα φαίνονται πιο εντυπωσιακά τα λαμπάκια και τα στολίδια.

6) Ύψος ανάλογο με το χώρο σου

Επίλεξε το σωστό ύψος δέντρου για τον χώρο σου. Μην ξεφύγεις κι ενθουσιαστείς με το πρώτο τεράστιο δέντρο που θα δεις, ενώ το σπίτι σου είναι 40 τετραγωνικά.

7) Μην κλαις μετά το πάτωμά σου

Προστάτευσε το πάτωμα. Τοποθέτησε ένα αδιάβροχο ή πλαστικό κάλυμμα στο πάτωμα, όπου θα τοποθετήσεις το δέντρο.

8) Είναι φυτό, χρειάζεται πότισμα

Αν δεις ότι μειώνεται μέρα με τη μέρα το νερό από τη βάση του δέντρου, πρόσθεσε λίγο ακόμα χρησιμοποιώντας μια κανάτα.

9) Ήρθε η ώρα για τα λαμπάκια

Πρώτα τοποθέτησε τα λαμπάκια από την κορυφή προς τη βάση του δέντρου και μετά βάλε τα στολίδια.

10) Τελευταίο και πολύ σημαντικό: Προσέχουμε το περιβάλλον

Όταν τελειώσουν τα Χριστούγεννα, ανακύκλωσε το φυσικό χριστουγεννιάτικο δέντρο σου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Χριστουγεννιάτικα, Δέκα,christougenniatika, deka