Χριστούγεννα με φάρμακα θα κάνουν οι ασφαλισμένοι

Φάρμακα με πίστωση προμηθεύονται και πάλι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ, μετά από απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) για αναστολή των κινητοποιήσεων. Από την περασμένη Τετάρτη ξεκίνησε η διαδικασία αποπληρωμής των συνταγών που εκτέλεσαν οι φαρμακοποιοί τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για ποσό ύψους 125 εκατ. ευρώ, το οποίο ξεκίνησε να πιστώνεται στους λογαριασμούς των φαρμακοποιών.

Έως και το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου

οι φαρμακοποιοί δίνουν ένα περιθώριο διαλόγου στην κυβέρνηση, όπως είπαν, προκειμένου να συζητήσουν τα θεσμικά τους αιτήματα, τα οποία είναι σε εκκρεμότητα, όπως η αποπληρωμή των χρεών του 2011, το θέμα της απελευθέρωσης του ωραρίου και τη σύναψη ατομικών συμβάσεων μεταξύ φαρμακοποιών με τον ΕΟΠΥΥ, που είχε ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του εκφράζει την ελπίδα η κυβέρνηση να είναι συνεπής με τις δεσμεύσεις της, αλλά και να προχωρήσει στη γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ. Νέα συνεδρίαση του Δ.Σ. του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου έχει οριστεί για τις 12 Ιανουαρίου, όπου εκεί θα εκτιμηθούν οι εξελίξεις και θα αποφασίσουν εάν θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις τους…

Keywords
Τυχαία Θέματα