Χρ. Κορτζίδης: «Δεν αντέχουν άλλο οι δήμοι…»

Για την κατάσταση που διαμορφώνεται στους Δήμους μετά και τις κινητοποιήσεις αλλά και το έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, μίλησε ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης, καλώντας όλους, ενωμένοι, να παλέψουν ώστε να αλλάξει η κατάσταση.

«Λόγω της μνημονιακής πολιτικής που ακολουθούν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η τωρινή, έχουν οδηγήσει του δήμους σε μια απελπιστική κατάσταση. Αυτό εκφράστηκε και στο συνέδριο της ΚΕΔΕ,

με την αγανάκτηση όλων των δημάρχων που τοποθετήθηκαν. Συζητήθηκαν διάφορες μορφές διαμαρτυρίας. Αυτό που είναι βέβαιο, είναι πως πρέπει να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις και αυτό θα γίνει, μέχρι να δοθεί κάποια λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι», υποστηρίζει ο κ. Κορτζίδης.

Ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στο κομμάτι της κοινωνίας: «Πρέπει να περάσουμε με κάθε τρόπο στην κοινωνία πως οι κινητοποιήσεις αφορούν όλους τους δημότες. Οι περικοπές στους δήμους πλήττουν και τους πολίτες, διότι αν δεν έχει πόρους δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί, τα πολιτιστικά προγράμματα, τα αθλητικά και άλλες κοινωνικές υπηρεσίες. Η κρίση που πλήττει τη χώρα μας δεν πρέπει να μας οδηγήσει να επιθυμούμε μονάχα ένα πιάτο φαγητό».

Αναφερόμενος στις προσπάθειες που καταβάλει η δημοτική αρχή σημειώνει: «Από την πλευρά μας, ως δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, δείχνουμε κοινωνική αλληλεγγύη με μια σειρά υπηρεσιών που έχουμε δημιουργήσει. Ταυτόχρονα όμως, θα πρέπει όμως όλη η κοινωνία να αγωνιστεί. Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι πρέπει να παλέψουν για αυτό που έχουν. Ενωμένοι, για να αλλάξουμε την κατάσταση που υπάρχει σήμερα. Δε μπορεί να αντέξει άλλο η κοινωνία αυτά τα μέτρα και αυτά τα βάρη. Δεν μπορούν να αντέξουν και οι δήμοι άλλο, αυτήν την κατάσταση».

Τέλος, απευθύνει κάλεσμα για τις νέες κινητοποιήσεις: «Για τις 12 Σεπτέμβρη που είναι το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας θα πρέπει να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι δημότες μαζί με τους εργαζόμενους».

Πληροφορίες από: alternativelife.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα