Χωρίς συγκεκριμένες ανακοινώσεις η συνάντηση των τριών αρχηγών

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών (Σαμαράς, Βενιζέλος, Κουβέλης) που στηρίζουν την κυβέρνηση, χωρίς ωστόσο να ανακοινωθούν συγκεκριμένα μέτρα ή δράσεις για την εξεύρεση των 11,5 δισ. ευρώ.

Εκείνο που συζητήθηκε και φαίνεται πως κατέληξαν οι τρεις αρχηγοί είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός.

«Η ελληνική κοινωνία δεν μπορεί να σηκώσει άλλα βάρη. Συμφωνήσαμε απόλυτα για το σχεδιασμό. Δεν ζητήσαμε καμία παράταση. Δεν μιλήσαμε για περικοπές, για τη λήψη μέτρων. Συζητήσαμε για τα υπαρκτά προβλήματα σε σχέση με την κοινωνία. Στο πλαίσιο του συνολικού στρατηγικού σχεδιασμού, βεβαίως και είναι η επιμήκυνση», δήλωσε, εξερχόμενος από τη συνάντηση, ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, έκανε λόγο για «συνολικό στρατηγικό πλαίσιο που έχει ως βασικό στόχο να βγάλει τη χώρα από την κρίση». Και συμπλήρωσε:

«Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ανασχέσουμε την ύφεση, να προχωρήσουμε τα διαρθρωτικά μέτρα, τις ιδιωτικοποιήσεις και να διαμορφώσουμε ένα επικαιροποιημένο μακροοικονομικό πλαίσιο. Ισχύουν όλα όσα έχω πει. Χρειάζεται μία εθνική συστράτευση στην υπόθεση αυτή και όχι μία αντιπολίτευση που επιχαίρει όταν κάτι πάει στραβά. Το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ είναι ένα απ΄ τους άξονες που διατηρούν τη βιωσιμότητα της χώρας».

Keywords
Τυχαία Θέματα