Χωρίς σταματημό οι προσφυγικές ροές – Κενό γράμμα η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Συνολικά 106 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν τα θαλάσσια σύνορα από την Τουρκία προς την Ελλάδα και έφθασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Ειδικότερα, 53 νέες αφίξεις καταγράφηκαν στη Λέσβο και 53 στη Χίο. Ο συνολικός αριθμός των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών στα νησιά του βορείου Αιγαίου σήμερα ανήλθε στα 8.509 άτομα. Στη Λέσβο βρίσκονται 4.296 άτομα, στη Χίο 3.162 και 1.051 στη Σάμο.

Σημειωτέον ότι η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας

προέβλεπε μεταξύ άλλων ότι:

«Όλοι οι νέοι παράτυποι μετανάστες που φθάνουν από την Τουρκία στα ελληνικά νησιά από 20 Μαρτίου 2016 και μετά, θα επιστρέφονται στην Τουρκία. Αυτό θα γίνει σε πλήρη συμφωνία με το ευρωπαϊκό και διεθνές δίκαιο, αποκλείοντας έτσι κάθε είδος συλλογικής απέλασης. Όλοι οι μετανάστες θα προστατεύονται σύμφωνα με τα σχετικά διεθνή πρότυπα και με σεβασμό στην αρχή της μη επαναπροώθησης. Η Ελλάδα και η Τουρκία πρέπει να προχωρήσουν στις αναγκαίες διμερείς συμφωνίες, ώστε να διασφαλίσουν τη γρήγορη εφαρμογή της συμφωνίας».

Το άρθρο Χωρίς σταματημό οι προσφυγικές ροές – Κενό γράμμα η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα