Οικολόγοι: Σε τριμερή παραπέμπει ο Μπάιντεν

Σε γκάφα εξελίχθηκε η προσπάθεια του προεδρικού να παρουσιάσει τον Μπάιντεν ως αγγελιοφόρο των κυπριακών θέσεων στην Άγκυρα, υποστηρίζει το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, σε ανακοίνωσή του.

Είναι η δεύτερη φορά, σύμφωνα με το Κίνημα, που το προεδρικό αποτυγχάνει να παίξει το χαρτί του Μπάιντεν, αφού ας μη ξεχνάμε ότι απέτυχε να πείσει τους Τούρκους να δεχτούν είσοδο των εμπειρογνωμόνων στην κατεχόμενη Αμμόχωστο.

"Η δημόσια δήλωση του Μπάιντεν προσεγγίζει τις τουρκικές θέσεις, αφού μιλά για τριμερή συνάντηση των δύο ηγετών με

τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ τον Σεπτέμβριο και για λύση -πάλι- μέσα στο 2016. Τελικά προετοιμάζεται τριμερής διάσκεψη στην Ν. Υόρκη τον Σεπτέμβριο;

Μήπως ο Προέδρος Αναστασιάδης δεν λέει όλη την αλήθεια στο λαό και την πολιτική ηγεσία;

Ο κ. Ακιντζί όμως συνεχίζει να προκαλεί και να προβάλλει απροκάλυπτα και με ειλικρίνεια τις τουρκικές θέσεις.

Απείλησε μάλιστα ότι "αν δεν λυθεί το Κυπριακό το 2016, τότε η επίτευξη λύσης θα καταστεί αδύνατη" και έστειλε νουθεσίες στους Ε/κ για αλλαγή στάσης στο εδαφικό και τις εγγυήσεις εξέφρασε την πεποίθηση του ότι θα πραγματοποιηθεί πενταμερής διάσκεψη εντός του έτους. Κατηγόρησε τα πολιτικά κόμματα των Ελληνοκυπρίων ότι δεν θέλουν λύση επειδή δεν στηρίζουν τη διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα.

Φαίνεται ότι η τουρκοκυπριακή ηγεσία, μετά και τις νέες οδηγίες Ερντογάν, παραμένει πιστά στη δική της ατζέντα χωρίς παρεκκλίσεις.

Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών για μία ακόμη φορά εκφράζουμε την αντίθεση μας στο ενδεχόμενο πενταμερούς διάσκεψης και καλούμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να απορρίψει μία τέτοια εξέλιξη.

Πρέπει επίσης να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς ετοιμάζεται για τον Σεπτέμβριο στη Ν. Υόρκη".

Keywords
Τυχαία Θέματα