Χατζηδάκης προς Τράπεζες: «Ρίξτε» χρήματα στην αγορά

Συνάντηση με το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών είχε σήμερα το απόγευμα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια της οποίας κάλεσε τις Τράπεζες να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα και να «ρίξουν» ρευστό στην αγορά.

«Ζητάμε από την Ελληνική Ένωση Τραπεζών

να δράσει και να δράσει τώρα. Συμφωνήσαμε σε συγκεκριμένη στοχοθεσία ανά μήνα, σε συγκεκριμένους στόχους ανά μήνα, που θα εξειδικευτούν τις αμέσως επόμενες μέρες, μέχρι το τέλος του χρόνου», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Γ. Ζανιάς δήλωσε πως «η Ένωση προσπαθεί να λειτουργήσει ως μηχανισμός άσκησης πίεσης στο σύστημα».

«Καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, ώστε μέχρι το τέλος του χρόνου να έχουν τουλάχιστον συμβασιοποιηθεί κοντά στα 2 δισ. ευρώ που τα μισά θα είναι από το πρόγραμμα ΕΤΕΑΝ, ΕΣΠΑ κτλ. και τα υπόλοιπα από τις τράπεζες», εξήγησε ο κ. Ζανιάς.

«Σχεδόν 2 δισ. είναι σημαντικά ποσά, τα οποία δεν υπήρχαν πέρυσι και αν σε αυτά προστεθούν και άλλες προσπάθειες που γίνονται για την πληρωμή των ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου, μιλάμε για πολλά χρήματα τα οποία αναμένεται να πέσουν φέτος στην αγορά. Ίσως και 5% του ΑΕΠ, είναι 8 δισ. περίπου τα ληξιπρόθεσμα», συμπλήρωσε και κατέληξε λέγοντας, πως «υπάρχει μικρό πρόβλημα ζήτησης για αυτά τα δάνεια γιατί πολλοί δεν τα γνωρίζουν».

Keywords
Τυχαία Θέματα