Χάος-Τσακαλώτος: Θα παραιτηθεί για την συμφωνία που θα…ψηφίσει;

Τα τελευταία 24ωρα στον ΣΥΡΙΖΑ παίζεται ίσως το θέατρο του παραλόγου, καθώς τα» δώρα» που ήρθαν στην Αθήνα από την Ουάσιγκτον με νέα επώδυνα μέτρα έχουν προκαλέσει για άλλη μια φορά ρήξη στα εσωτερικά του κόμματος, με την εσωτερική αντιπολίτευση των «53» να βγάζει τα νύχια της.

Τσακαλώτος: Και να φύγει…μένει!

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ένας εκ των οποίων έφερε το δυσβάσταχτο πακέτο από την Ουάσιγκτον, σύμφωνα με πληροφορίες έχει ενημερώσει – προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό απο την προηγούμενη εβδομάδα ότι θα επανεξετάσει την παραμονή του στην κυβέρνηση, εαν παραβιαστούν σοβαρές κόκκινες γραμμές της διαπραγμάτευσης. Παρόλα αυτά ακόμα και να αποσυρθεί από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, δεν τίθεται θέμα εμπιστοσύνης του προς αυτήν, όπως διαρρέει το Μαξίμου, άρα δεν κινδυνεύει από εκείνον η εύθραυστη πλειοψηφία των βουλευτών. Να σημειωθεί ότι ο υπουργός Οικονομικών βρίσκεται στην ομάδα των «53», την σκληρή εσωτερική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ήδη επικρίνει τον πρωθυπουργό για την υποχώρησή του έναντι των δανειστών.

Στο ίδο μήκος κύματος κινούνται κι άλλοι υπουργοί που ανήκουν στην εσωτερικη αντιπολίτευση των «53», όπως για παράδειγμα ο Θοδωρής Δρίτσας.Παρόλα αυτά όμως η πιθανότητα η δυσαρεστημένη κίνηση των «53» να οδηγήσει τις εξελίξεις σε τέτοιο βαθμό ώστε να ρίξει την κυβέρνηση, απομακρύνεται, καθώς δεν αποτελεί βασική στρατηγική και φιλοσοφία της.

Τα «πεθαμένα»τελεσίγραφα

Εγκλωβισμένη από τη μία η κυβέρνηση στην κριτική των «53» και την κριτική της κοινωνίας που έρχεται αντιμέτωπη με ένα ακόμα κύμα λιτότητας, το μόνο που προϋποθετει πλέον έναντι δανειστών-ΔΝΤ είναι έμμεσα μηνύματα ότι δεν θα δεχθεί καμιά πρόβλεψη, ούτε θα δεσμευτεί για πρόσθετα μέτρα, αν στο μεταξύ δεν κλείσει η αξιολόγηση για δεν συζητηθεί η ελάφρυνση του χρέους.Μήπως όμως είναι πια αργά για τελεσίγραφα εκ των υστέρων;

Keywords
Τυχαία Θέματα