Χαμός στη Βουλή για το ψηφοδέλτιο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με ένταση ξεκίνησε η συζήτηση στην Βουλή μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τον αριθμό των καλπών και το ψηφοδέλτιο για την υπόθεση της NOVARTIS.

Η πλειοψηφία απέρριψε, δια εγέρσεως, το θέμα της παραβίασης της συνταγματικής διάταξης (άρθρου 60 του Συντάγματος) σύμφωνα με την οποία οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση, που έθεσε η ΝΔ προ της έναρξης

της συζήτησης επί του πορίσματος για την Novartis.

Δεδομένου ότι το Προεδρείο, δεν έλαβε γραπτή αίτηση για τη συνταγματικότητα σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής, δεν έθεσε σε ψηφοφορία θέμα για παραβίαση Συντάγματος.

Tο θέμα της παραβίασης του άρθρου 60, έθεσε η ΝΔ για το περιεχόμενο του ψηφοδελτίου, με το οποίο το βράδυ η Ολομέλεια θα κληθεί να τοποθετηθεί και για τις δέκα κάλπες και κατηγόρησε την κυβερνητική πλειοψηφία ότι επιχειρεί υφαρπαγή της ψήφου των βουλευτών.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Νίκος Δένδιας προανήγγειλε αποχώρηση της ΚΟ της ΝΔ στην περίπτωση που η Βουλή επιμείνει.

Διαβάστε ακόμα:

Novartis: Live η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής

«Δεν υπάρχει μία στο εκατομμύριο να τοποθετηθούμε επί του ψευδεπίγραφου διλήμματος» είπε χαρακτηριστικά. Ο «Κανονισμός λέει ότι αμέσως μετά τη λήξη της συζήτησης διεξάγεται μυστική ψηφοφορία και χωριστά για κάθε καταγγελλόμενη πράξη ή παράλειψη. Εδώ δεν καταγγέλλεται καμία πράξη ή καμία παράλειψη», πρόσθεσε ο κ. Δένδιας και πρόσθεσε: «Το όχι αυτό είναι αντίθετο με αυτό το οποίο πιστεύει συνολικά η μειοψηφία. Για εμάς δεν υφίσταται κανένα αδίκημα και γι’ αυτό λέμε όχι».

«Το ψηφοδέλτιο στην υπόθεση Παπαντωνίου έγραφε λόγω αναρμοδιότητας της Βουλής και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ σε αυτό συμφώνησαν και σε αυτό ψήφισαν. Πώς αυτό ξαφνικά γίνεται αντισυνταγματικό μόνο η ΝΔ μπορεί να το εξηγήσει γιατί έχει άλλα σχέδια» του απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς.

Για προφανή παραβίαση του άρθρου 60 του Συντάγματος, μίλησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Η προεδρεύουσα Τασία Χριστοδουλοπούλου, ανέφερε ότι θα να αντιμετωπιστεί το θέμα που έθεσε ο Νίκος Δένδιας ως παρεμπίπτον ζήτημα. Τόνισε ότι στο άρθρο 86 του Συντάγματος δεν προβλέπεται άλλη διαδικασία παρά απόφαση για την άσκηση ή μη δίωξης.

Το άρθρο Χαμός στη Βουλή για το ψηφοδέλτιο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα