Χαλκίδα: Αποδοκίμασαν τον Παπούλια και συνελήφθησαν

Συνθήματα αποδοκιμασίας προς την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία για την οικονομική κατάσταση της χώρας ακούστηκαν σήμερα το πρωί στη Χαλκίδα, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, ο υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης αλλά και βουλευτές του νομού παρακολούθησαν την Τελετή Αγιασμού των Υδάτων στην προβλήτα του Αγίου Νικολάου.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ορισμένοι συγκεντρωμένοι αποδοκίμασαν και γιούχαραν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και τους άλλους πολιτικούς,

οι οποίοι μαζί με τους υπόλοιπους επισήμους αποχώρησαν αμέσως μόλις τελείωσε η τελετή, χωρίς να κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Κάποιοι από τους συγκεντρωμένους κρατούσαν πλακάτ που έγραφαν «να δούμε στο ελικόπτερο ποιος θα πρωτομπεί», ενώ φώναζαν συνθήματα όπως «η χούντα δεν τελείωσε το 73». Παράλληλα, ομάδα, περίπου 15 ατόμων, προσπάθησε να προσεγγίσει τον χώρο των επισήμων αλλά παρεμποδίσθηκε από άνδρες της ΕΛΑΣ.

Λόγω των αποδοκιμασιών, η αστυνομία προχώρησε αρχικά στην προσαγωγή 6 ατόμων, που μετατράπηκε σε σύλληψη. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την κατηγορία της «προσβολής του προσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας», αδίκημα που διώκεται αυτεπαγγέλτως και παραπέμφθηκαν στον Εισαγγελέα.

Keywords
Τυχαία Θέματα