Χάκερ «έκλεψε» 400.000 passwords χρηστών από το Yahoo!

Ο δικτυακός κολοσσός “Yahoo!” επιβεβαίωσε σήμερα (Παρασκευή) την παραβίαση του συστήματός του, από έναν χάκερ, ο οποίος πιθανότατα απέκτησε πρόσβαση σε περίπου 450.000 user IDs (ταυτότητες χρηστών). Από τις ταυτότητες αυτές, λιγότερο από το 5% είχε ισχυρούς κωδικούς (passwords), γεγονός που σημαίνει πως περίπου 400.000 κωδικοί πρόσβασης βρίσκονται στα χέρια του χάκερ! Εικάζεται, μάλιστα, πως «πίσω» από το γεγονός βρίσκεται η ομάδα D33DS.

Χαρακτηριστική

είναι η ανακοίνωση της εταιρείας: «Επιβεβαιώνουμε ότι ένα αρχείο του Yahoo που περιείχε περίπου 450.000 ονόματα και κωδικούς πρόσβασης χρηστών της εταιρείας, τέθηκε σε κίνδυνο. Από αυτά, λιγότερο από το 5% των λογαριασμών Yahoo είχε ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης. Αναλάβαμε άμεση δράση για την επιδιόρθωση του τρωτού σημείου που οδήγησε στην αποκάλυψη αυτών των δεδομένων, αλλάζοντας τους κωδικούς πρόσβασης των χρηστών του Yahoo που επηρεάζονται, ενώ κοινοποιούμε τις εταιρείες των οποίων οι λογαριασμοί των χρηστών μπορούν να έχουν τεθεί σε κίνδυνο».

Σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία ασφαλείας Trustedsec, οι κωδικοί πρόσβασης που ενδεχομένων τέθηκαν σε κίνδυνο, συνδέονται με μια ποικιλία από τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, συμπεριλαμβανομένων των yahoo.com, gmail.com και aol.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα