Μπούκα – Ζελένσκι: Ο Ουκρανός πρόεδρος στη ματωμένη περιοχή

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε την Μπούκα, λίγες ώρες μετά τη σφαγή κοντά στο Κίεβο. Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από χθες. Οι αποτρόπαιες εικόνες που έχουν δημοσιευθεί τις τελευταίες ώρες αποτελούν το τελευταίο φρικτό σημάδι της βάρβαρης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Όπως μεταδίδει το BBC, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιθεώρησε τον

δρόμο όπου στήθηκε η ρωσική ενέδρα και μίλησε με κατοίκους της περιοχής, επαναλαμβάνοντας ότι η Ρωσία διέπραξε εγκλήματα πολέμου και γενοκτονία στην Ουκρανία. Μάλιστα, ερωτηθείς από το BBC εάν είναι ακόμα δυνατό να συζητηθεί η ειρήνη με τη Ρωσία, είπε: «Ναι, γιατί η Ουκρανία πρέπει να έχει ειρήνη. Είμαστε στην Ευρώπη του 21ου αιώνα. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες διπλωματικά και στρατιωτικά».

Το ξέσπασμα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τη σφαγή στην Μπούκα

Υπενθυμίζεται πως σε δηλώσεις του την Κυριακή, λίγο μετά τη σφαγή στην Μπούκα, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ξέσπασε για τις εικόνες θηριωδίας που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από την Μπούκα. Μάλιστα, ο Ζελένσκι τα έβαλε και με τις μητέρες των Ρώσων στρατιωτών, καλώντας τες να δουν «τι μπ@σταρδους έχετε μεγαλώσει». Ο Ουκρανός πρόεδρος πρόσθεσε πως πρόκειται για «γενοκτονία» και «απόπειρα εξάλειψης όλου του έθνους» της Ουκρανίας, από πλευράς Ρωσίας.

«Αυτό είναι γενοκτονία. Η εξάλειψη ολόκληρου του έθνους και του λαού», είπε ο Ζελένσκι μέσω του CBS και του «Face the Nation», σύμφωνα με μια απομαγνητοφώνηση που παρείχε το δίκτυο. «Είμαστε οι πολίτες της Ουκρανίας. Έχουμε περισσότερες από 100 εθνικότητες. Πρόκειται για την καταστροφή και την εξόντωση όλων αυτών των εθνικοτήτων» είπε ο Ζελένσκι, εν μέσω διεθνούς κατακραυγής για τη συμπεριφορά των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία.

Ζελένσκι: «Στον ΟΗΕ τα εγκλήματα πολέμου στην Μπούκα»

Επίσης, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μίλησε για «εγκλήματα πολέμου» στην πόλη Μπούκα, για τα οποία θα επιληφθεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Συγκεκριμένα, ο Ζελένσκι ανακοίνωσε το βράδυ της Κυριακής ότι τα όσα αποτρόπαια κατέγραψαν οι τηλεοπτικοί και φωτογραφικοί φακοί στην Μπούκα και σε άλλες κατεχόμενες πόλεις της Ουκρανίας θα εξεταστούν στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών την Τρίτη, 5 Απριλίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μπούκα – Ζελένσκι, Ουκρανός,bouka – zelenski, oukranos