Μπάσκετ – ΝΒΑ: Αξέχαστος Κόμπε

Μπάσκετ – ΝΒΑ: O Κόμπε Μπράιαντ άφησε τα εγκόσμια αλά δεν ξεχνιέται. Οχι μόνο για τον τραγικό τρόπο του χαμού του, αλλά για όλη του την πορεία ζωής σαν αθλητής και άνθρωπος. Ο εκλιπών σούπερ σταρ  τιμήθηκε με μια τεράστια τοιχογραφία του να εκτελεί σουτ. Η δημιουργία του γκράφιτι είχε ανατεθεί σε λάτρεις του ΝΒΑ και όχι μόνο. Και ζωγραφίστηκε στον πλευρικό τοίχο ενός σχολικού κτιρίου στη βόρεια Βοσνία. “Ο Κόμπε ήταν ένας θρύλος του μπάσκετ και του αθλητισμού και ο αθλητής που του

αξίζει ένα σύγχρονο μνημείο του 21ου αιώνα”, δήλωσε η εκ των δημιουργών του γκράφιτι, η Ντένι Μπόζιτς, στιγμές αφότου έβαλε τις τελευταίες πινελιές στο 6m X 12m έργο τέχνης, στην πόλη Γκραντίσκα.

“Αυτή η τοιχογραφία είναι ένα μνημείο της πόλης, στην οποία το μπάσκετ είναι ζωντανό τα τελευταία 30-40 χρόνια. Αρχίσαμε το έργο τον Φεβρουάριο, αλλά η κατάσταση με την Covid-19 καθυστέρησε την ολοκλήρωση του”, δήλωσε με τη σειρά του ο Ιγκόρ Νταμιάνοβιτς, πρώην μπασκετμπολίστας και ένας από αυτούς που οραματίστηκαν την δημιουργία του έργου.

Μπάσκετ – ΝΒΑ: Αντιντόπινγκ …της πλάκας!

Το ΝΒΑ ετοιμάζεται για επανέναρξη και διευθετούνται και οι τελευταίες λεπτομέρειες. Μία εξ αυτών και το ντόπινγκ κοντρόλ. Η απόφαση στην οποία φέρεται να καταλήγει η λίγκα, είναι να γίνονται έλεγχοι για αναβολικά και ενισχυτικά απόδοσης, αλλά όχι για… recreational drugs, δηλαδή τα “ψυχαγωγικά ναρκωτικά”.

FILE – In this Oct. 23, 2019, file photo, the Miami Heat and the Memphis Grizzlies practice before an NBA basketball game in Miami, Fla. If so inclined, NBA teams like Miami, Orlando and Utah could all be back in the gym for voluntary workouts in small groups starting Friday when the league ban on such things expires. None of them will be reopening that day. There’s a clear desire for basketball to resume but, perhaps mindful of how rushing back too quickly hurt other leagues around the world, the NBA seems to be taking very cautious baby steps back to the court. (AP Photo/Brynn Anderson, File)

Δείτε ακόμη: Βέρντε: «Σαν… φιλικό με Παναθηναϊκό»«Πόλεμος» μεταξύ Αυγενάκη και Βασιλακόπουλου!Ενίσχυση με Νίλι για την ΑΕΛ
Keywords
Τυχαία Θέματα