Μπαϊράμι: «Δεν τα παρατάω ποτέ»

Μια μεγάλη συνέντευξη στη Σουηδία παραχώρησε ο νεοαποκτηθείς χαφ του Παναθηναϊκού, Εμίρ Μπαϊράμι. Ο Σουηδός υπογράμμισε για μια φορά ακόμα ότι θέλει να επανεκκινήσει την καριέρα του.

«Έγινα πιο προσεκτικός μετά από όλα όσα έγιναν. Θα έλεγα ψέματα αν υποστήριζα κάτι διαφορετικό. Αλλά ως τώρα, δεν αμφέβαλα για τον εαυτό μου», είπε αρχικά ο Μπαϊράμι για την εμπειρία στη Μονακό και στη

συνέχεια πρόσθεσε: «Η κριτική πάντα υπάρχει. Θα επιστρέψω για να δείξω πως είμαι καλός παίκτης και να μην δικαιώσω όσους υποστήριξαν ότι δεν τα καταφέρνω σε υψηλό επίπεδο».

Όσο για το αν αισθάνθηκε κάποια στιγμή ότι απέτυχε, ανέφερε: «Δεν τα παρατάω ποτέ. Ξέρω καλά πως πολλοί υποστηρίζουν ότι έχω προβλήματα συμπεριφοράς ή ότι με απασχολεί μόνο το οικονομικό. Αυτά τα είπαν όταν δεν κατάφερα να βρω μια θέση στη Μονακό. Όμως δεν θα σταματήσω να πιστεύω σε αυτά που μπορώ να κάνω στο γήπεδο. Πάω στην Ελλάδα για να παίξω ποδόσφαιρο και πρέπει να το κάνω γιατί έχω καιρό»

Στη συνέχεια, ακολούθησε η πρώτη ερώτηση για τα χρέη του Παναθηναϊκού και τα πιθανά οικονομικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει ο Μπαϊράμι. «Δεν πάω στον Παναθηναϊκό για να βγάλω λεφτά. Η συζήτηση για την κρίση δεν μου είναι άγνωστη, αλλά διάλεξα με ποδοσφαιρικά κριτήρια. Θα μπορούσα με καθαρά κρύα καρδιά να κοιτάξω κάτι άλλο, που θα με πλήρωνε καλύτερα, αλλά ήθελα να παίξω στον Παναθηναϊκό κι αυτό έκανα. Για την ώρα, τα πάντα είναι επαγγελματικά. Υπάρχουν κανόνες για ότι γίνεται στην ομάδα, και θα αποφασιστεί αν θα παίξουμε στην Ευρώπη. Αν θα αργήσουν κι ένα μήνα να με πληρώσουν, δεν με πειράζει. Μπορεί σε έξι μήνες από τώρα να με απασχολήσει, αλλά για την ώρα ο σύλλογος μου δείχνει πως κάνει μια καινούρια αρχή και το ίδιο θέλω να κάνω κι εγώ».

Όσο για τις διαφορές ανάμεσα στο Πριγκιπάτο και την Αθήνα, υποστήριξε: «Υπάρχουν αρκετοί όροι στο συμβόλαιό μου, όμως, δεν χρειάζεται να τους αποκαλύψω. Έρχομαι από το Μονακό όπου όλοι ασχολούνται με τα αυτοκίνητα, τα σκάφη, τα ελικόπτερα και τα ιδιωτικά τζετ. Δεν τους νοιάζει το ποδόσφαιρο και το ποιός είσαι. Στην Αθήνα, είδα ένα χάος στο αεροδρόμιο μόλις πάτησα το πόδι μου, όμως έχω έναν προπονητή που με θέλει στην ομάδα του».

Για τον Γιάννη Αναστασίου ανέφερε: «Ο Γιάννης έχει παίξει με τον Μπέργκλουντ στη Ρόντα και του είπε να μου μιλήσει για την ομάδα. Το ίδιο έγινε και με τον Ζλάταν (σ.σ. Ιμπραΐμοβιτς). Έπαιξαν μαζί στον Άγιαξ και διατηρούν επαφές από τότε. Όταν φτάσαμε κοντά σε συμφωνία, με κάλεσε και μου είπε για τον Παναθηναϊκό. Τότε είπα στον μάνατζέρ μου, τελείωσε το δεν με ενδιαφέρει για το θέμα των πληρωμών».

Ενώ για τον τρόπο που θα παίζει η ομάδα κι αν τον γνωρίζει, απάντησε: «Ξέρω πως θα παίξουμε 4-3-3 και γνωρίζω το ρόλο μου στο αριστερό άκρο. Θα πάρω την ευκαιρία να αγωνιστώ σε αρκετά παιχνίδια, να αποδείξω πως την αξίζω. Ο Γιάννης είναι ειλικρινής και ανοιχτός απέναντί μου και μετά από ότι έγινε στη Μονακό το να επικοινωνώ έτσι με τον προπονητή μου είναι πολύ σημαντικό για εμένα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα προβλήματα που είχε στη Μονακό με τον Ρανιέρι: «Είχα κάποια προβλήματα με τη μέση μου, δεν δούλεψα όπως όλοι οι υπόλοιποι αλλά δεν με άκουσε καθόλου ο προπονητής μου. Μετά από ένα παιχνίδι με την Ανζέ είχα ενοχληθεί. Δεν θα έπαιζα αλλά ήμουν στις εξέδρες. Ήθελαν να καθίσω 40 λεπτά στο λεωφορείο, άλλες 2,5 ώρες στην πτήση και άλλη μια ώρα ξανά σε λεωφορείο. Είχα έναν τρομακτικό πόνο στην πλάτη και ήταν αδιανόητο να ακολουθήσω. Υπήρξε ένταση στο ξενοδοχείο, μετά από αυτό δεν μιλήσαμε ξανά»

Για τις σχέσεις με τους συμπαίκτες του, είπε: «Παρόλα αυτά, οι συμπαίκτες μου ήταν εξαιρετικοί. Από την άλλη, είχα τη χειρότερη προπονητική και αθλητική εμπειρία. Δυο μέρες μετά το παιχνίδι, όταν το σώμα είναι ακόμα ζεστό, έπρεπε να τρέχουμε. Εντάξει, λογικό να τρέχω στα βουνά στην προετοιμασία αλλά και στη διάρκεια της σεζόν;;; Δεν ένιωθα υγιείς όλη τη χρονιά. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο».

Για το αν ήθελε να παίξει στη Ligue 1 με τη Μονακό, απάντησε: «Θα ήταν ωραίο να ακολουθήσω, και δεν μπορώ να κατακρίνω για αυτό τον Ρανιέρι. Παρότι δεν θέλω να συνεργαστώ ξανά μαζί του δεν μπορώ παρά να αναγνωρίσω ότι είναι επαγγελματίας, πήρε την ομάδα για έναν σκοπό και τα κατάφερε».

Για το αν θα ήθελε να γυρίσει στην Έλφσμποργκ, πρόσθεσε: «Πολλές φορές με πλησίασαν οι άνθρωποι της ομάδας για να με ρωτήσουν αν θα ήθελαν να γυρίσω, αλλά δεν είναι ακόμα η ώρα. Δεν είμαι έτοιμος να γυρίσω να παίξω ποδόσφαιρο στην Έλσφμποργκ. Νιώθω άνετα στο εξωτερικό και θέλω να συνεχίσω για λίγο ακόμα. Ονειρεύομαι να γυρίσω μια μέρα, χωρίς καν να συζητήσω για συμβόλαια. Θα δούμε αν θα γίνει».

Σε ερώτηση για την Εθνική Σουηδίας, σχολίασε: «Πρέπει να προσπαθήσω. Το ποδόσφαιρο είναι έτσι που στην Εθνική ομάδα πιστοποιείς ότι τα πας καλά και στην ομάδα σου».

Τέλος, για το γεγονός ότι ο Ιμπραΐμοβιτς εξύμνησε τον Κατσάνικλιτς, που αγωνίζεται στην Εθνική στη θέση του Μπαϊράμι, σχολίασε με χιούμορ: «Δεν έχω δει πολύ τον Αλεξάντερ (σ.σ. Κατσάνικλιτς), αλλά ξέρω πως πάει καλά. Αν είπε έτσι ο Ζλάταν, θα τον ρωτήσω όταν μιλήσουμε για να μου εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί. Μάλλον το είπε μέχρι να βρω τον καλό μου εαυτό».

πηγή: pamesports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα