Αυγά κατά Καμμένου στην Κω

Οργισμένες αντιδράσεις πολιτών στην Κω κατά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, λόγω του προβλήματος που υπάρχει στο νησί αλλά και σε όλα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με την μεγάλη αύξηση της εισόδου παράτυπων μεταναστών και προσφύγων. Όταν έφτασε ο κ. Καμμένος στην πόλη της Κω, έγινε στόχος επίθεσης από πολίτες οι οποίοι αρχικά του επιτέθηκαν λεκτικά και με υβριστικούς χαρακτηρισμούς, ενώ κάποιοι του πέταξαν

αυγά.

Ο κ. Καμμένος αρχικά προσπάθησε να αντιμετωπίσει στην αρχή την κατάσταση με ηρεμία, όμως στη συνέχεια οι αντιδράσεις μεγάλωσαν και υπό την προστασία των ανθρώπων που τον συνόδευαν οδηγήθηκε στο γραφείο του δημάρχου της Κω, ενώ τον αποδοκίμαζαν οι συγκεντρωμένοι και κάποιοι έλεγαν μάλιστα μεταξύ άλλων: «Φτου σου ρε, στα τέσσερα, είσαι καραγκιόζης, ουστ».

Στο χώρο έφτασε ισχυρή αστυνομική δύναμη, ωστόσο η παρουσία τους μάλλον δυναμίτισε το κλίμα με αποτέλεσμα να παραμείνουν σε απόσταση από το κτίριο.

Ο υπουργός συνεχάρη για τη συμβολή τους στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού τις λιμενικές και αστυνομικές δυνάμεις και ζήτησε την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία για να σταματήσει τη διευκόλυνση της ροής προς την χώρα μας.

«Οι τουρκικές ακταιωροί της ακτοφυλακής όχι απλώς δεν αποτρέπουν τη διακίνηση των μεταναστών και των προσφύγων, αλλά συνοδεύουν και περιπολούν, ώστε να σιγουρευτούν ότι το λιμενικό σώμα θα τους διασώσει. Η Τουρκία δεν σέβεται την συνθήκη επαναπροώθησης», ήταν τα λόγια του κ. Καμμένου.

Από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων η εκπρόσωπος του κόμματος κυρία Χρυσοβελώνη έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θέμα:

«Για την αποκατάσταση της αλήθειας, η απρόκλητη επίθεση που δέχθηκε ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος κατά την επίσκεψή του στην Κω ήταν μια καλά στημένη προβοκάτσια χρυσαυγιτών σε αγαστή συνεργασία με τοπικά περιθωριακά στοιχεία. Σε καμία περίπτωση δεν απηχούσε τις διαθέσεις των κατοίκων του νησιού.

Άλλωστε, πρώτος ο κ. Καμμένος από τη θέση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας έχει υπογραμμίσει την ανάγκη εντατικοποίησης των διαδικασιών για την άμεση μετακίνηση των μεταναστών και των προσφύγων από τα νησιά».

Keywords
Τυχαία Θέματα