Εκρηκτικές καταστάσεις στα σύνορα με τα Σκόπια όπου συνωστίζονται χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες

Εκρηκτικές διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο της ροής παράτυπων οικονομικών μεταναστών αλλά και προσφύγων στην περιοχή των Βαλκανίων καθώς από τα ελληνικά νησιά οι άνθρωποι αυτοί προσπαθούν να περάσουν τα ελληνοσκοπιανά σύνορα για να ταξιδέψουν προς την κεντρική Ευρώπη. Μάλιστα σήμερα δημιουργήθηκαν εντάσεις και επεισόδια στην περιοχή της Ειδομένης καθώς οι συνοριοφύλακες της ΠΓΔΜ προσπάθησαν να απωθήσουν, προς την ουδέτερη ανάμεσα στις δύο χώρες ζώνη τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που προσπαθούσαν να εισέλθουν στην γειτονική

χώρα, ρίχνοντας με χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Μάλιστα υπήρξε και τραυματισμών δέκα ατόμων από τα επεισόδια αυτά, ενώ το κλίμα γενικά είναι τεταμένο καθώς ξεπερνούν τους δύο χιλιάδες οι παράτυποι οικονομικοί μετανάστες και οι πρόσφυγες που θέλουν να μπουν στην ΠΓΔΜ. Μάλιστα οι τέσσερις τραυματισμοί από τους δέκα αφορούν σοβαρά περιστατικά και οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο του Κιλκίς.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η γειτονική χώρα έχει κηρύξει την περιοχή των συνόρων με την Ελλάδα αλλά και αυτά στο βορρά με την Σερβία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και δεν αποκλείεται εκτός των αστυνομικών δυνάμεων να χρησιμοποιηθούν και στρατιωτικές δυνάμεις προκειμένου να μειωθεί η ροή των παράνομα εισερχομένων στη γείτονα.

Όπως έγινε γνωστό ο Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος σύμφωνα με το Σύνταγμα της ΠΓΔΜ, είναι και ο ανώτατος διοικητής των ενόπλων δυνάμεων, ανέφερε ότι η συμμετοχή του Στρατού σχετικά με την αντιμετώπιση της κατάστασης θα είναι επιβοηθητική της αστυνομίας.

Κοινή διαπίστωση πάντως όλων των αρμοδίων αρχών στις χώρες της Βαλκανικής είναι ότι το πρόβλημα μεγαλώνει κάθε ημέρα που περνάει καθώς η Τουρκία διευκολύνει τη ροή προς την Ελλάδα και ως εκ τούτου προς την Ευρώπη, που είναι και ο προορισμός για τους παράτυπους οικονομικούς μετανάστες αλλά και τους πρόσφυγες από την Συρία.

Keywords
Τυχαία Θέματα