Αθωώθηκε ο Χατζηγιάννης για τη φοροδιαφυγή – Παίρνει πίσω τα 800.000 ευρώ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με απόφαση που εξέδωσε δικαίωσε πλήρως τον τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη για την υπόθεση του ελέγχου των οικονομικών του χρήσεων από το 2009 έως και το 2011. Ο εν λόγω έλεγχος είχε διενεργηθεί μετά από εντολή του γενικού γραμματέα Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών από υπαλλήλους

του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα FREDDO, η απόφαση προβλέπει ότι όχι μόνο ακυρώνονται όλα τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί στον Κύπριο καλλιτέχνη, αλλά επιπρόσθετα ότι η εφορία είναι υποχρεωμένη μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα να του επιστρέψει το ποσό των δόσεων που εκείνος είχε υποχρεωθεί να καταβάλλει κάθε μήνα στο πλαίσιο της ρύθμισης, δηλαδή περίπου 800.000 ευρώ.

«Η απόφαση αποτελεί γροθιά στους φορολογικούς ελέγχους και τον τρόπο δυστυχώς που γίνονται, ενώ για τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, που έχει βληθεί όσο ελάχιστοι τόσο ηθικά όσο και οικονομικά εδώ και μια τριετία, είναι πλήρης δικαίωση, γιατί πάλεψε με ήθος και αξιοπρέπεια ώστε να αποδείξει την αθωότητά του» τόνισε στην παραπάνω εφημερίδα η δικηγόρος του Ευαγγελία Μάντζου.

Το άρθρο Αθωώθηκε ο Χατζηγιάννης για τη φοροδιαφυγή – Παίρνει πίσω τα 800.000 ευρώ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα