Eurostat : Οι πιο δυσαρεστημένοι στην Ευρώπη οι Αθηναίοι από την ζωή στην πόλη τους

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Σύμφωνα με έκθεση της Eurostat με τίτλο «Αστική Ευρώπη: Στατιστικά σε πόλεις, πρωτεύουσες και προάστια», στην οποία καταγράφεται ο βαθμός ικανοποίησης των Ευρωπαίων πολιτών για την ποιότητα ζωής που απολαμβάνουν στις πόλεις που ζουν, σε γενικές γραμμές οι κάτοικοι των «28» της Ευρώπης δηλώνουν ικανοποιημένοι.

Λιγότερο ικανοποιημένοι από όλους δηλώνουν οι κάτοικοι της Αθήνας

ενώ οι πιο ευχαριστημένοι είναι οι κάτοικοι του Βίλνιους στην Λιθουανία.

Σύμφωνα με την έκθεση λοιπόν :

• Σε 18 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, οι εννέα στους δέκα δηλώνουν ευχαριστημένοι από την ποιότητα ζωής στην πόλη τους.

• Το 98% των κατοίκων στο Βίλνιους της Λιθουανίας δηλώνουν ευχαριστημένοι από την ζωή στην πόλη τους. Ενώ ακολουθούν οι κάτοικοι της Στοκχόλμης και της Κοπεγχάγης με ποσοστό 97%. Σε απόσταση αναπνοής οι κάτοικοι της Βιένης και του Λουξεμβούργου με ποσοστό 96%.

•Το πιο χαμηλό επίπεδο ικανοποίησης από την ποιότητα ζωής στην πόλη καταγράφηκε στην Αθήνα όπου το 71% των κατοίκων δηλώνει ευχαριστημένο. Αμέσως μετά κατατάσσονται οι κάτοικοι της Ρώμης με 80%, της Βουδαπέστης και του Παρισιού με 83%.

• Σε σύγκριση με το 2010, οι Ευρωπαίοι πολίτες εμφανίζονται τώρα πιο ευχαριστημένοι από την πόλη τους. Η μεγαλύτερη αύξηση μεταξύ των ετών 2012 – 2015 καταγράφηκε στην Αθήνα που το ποσοστό ικανοποίησης από το 56% που 2010 ήταν ανήλθε στο 71% το 2015. Αυξητικά κινούνται επίσης η Βουδαπέστη (συν 6%), η Ρίγα και το Βίλνιους (συν 5%), οι Βρυξέλλες και η Μπρατισλάβα (συν 4%).

•Ελαφρά μείωση της ικανοποίησης των πολιτών καταγράφεται σε Άμστερνταμ, Βερολίνο και Λισαβόνα (μείον 2%), Παρίσι και Ελσίνκι (μείον 1%).

Το άρθρο Eurostat : Οι πιο δυσαρεστημένοι στην Ευρώπη οι Αθηναίοι από την ζωή στην πόλη τους εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα