Αστυνομικοί «ξυλοφόρτωσαν»… παραβάτη μετανάστη! (Βίντεο)

Ένα βίντεο ήρθε στο φως της δημοσιότητας το βράδυ της Παρασκευής, όπου εμφανίζονται αστυνομικοί της ομάδας «Ζ» να ξυλοκοπούν έναν μετανάστη "συνεπικουρούμενοι" από άλλους… πολίτες για κάποιο αδίκημα που διέπραξε(;).

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί «σοκ» και φαίνεται στο βίντεο είναι το γεγονός πως ο μετανάστης βρίσκεται όρθιος και δεν προβάλλει αντίσταση και δέχεται τα απανωτά χτυπήματα των αστυνομικών και των παρευρισκόμενων.

Εν συνεχεία τον ρίχνουν στο έδαφος και αρχίζουν να τον χτυπούν όλοι μαζί και μετά τον συλλαμβάνουν και τον βάζουν στο περιπολικό, κάνοντας του «κεφαλοκλείδωμα».

Το εν λόγω σκηνικό κατέγραψε κάποιος πολίτης από το μπαλκόνι του σπιτιού του. Μάλιστα, σύμφωνα με αυτούς που ανήρτησαν το βίντεο στο διαδίκτυο, το περιστατικό έλαβε χώρα τέλη Ιανουαρίου, στην πλατεία Αμερικής και αφορά αλλοδαπό, πιθανότατα αλγερινής καταγωγής.

Πάντως, είναι χαρακτηριστικό, πως φαίνονται ορισμένα πρόσωπα αστυνομικών και πολιτών που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του μετανάστη, ενώ φαίνεται ξεκάθαρα ποιο είναι το περιπολικό στο οποίο οδηγήθηκε με τη βία ο μετανάστης. Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ διέταξε ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ) μετά την ανάρτηση στο διαδίκτυο του βίντεο.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει:

«Σχετικά με την ανάρτηση, σήμερα το απόγευμα, οπτικοακουστικού υλικού (βίντεο) σε διάφορα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, που αφορά επίμεμπτες ενέργειες αστυνομικού προσωπικού κατά τη διαδικασία ελέγχου και σύλληψης ατόμου, ανακοινώνεται ότι από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια διοικητικής έρευνας».

Keywords
Τυχαία Θέματα