Άσμουσεν-Τσίπρας, βίοι εκ διαμέτρου αντίθετοι

Το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γεργκ Άσμουσεν συνάντησε στη Φρανκφούρτη σήμερα (19/09) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Οι δύο άνδρες επιβεβαίωσαν τις εκ διαμέτρου διαφορετικές τους απόψεις σχετικά με τα οικονομικά δεδομένα της Ελλάδας.

Το

ελληνικό πρόγραμμα αποδίδει, υποστήριξε ο Γ. Άσμουσεν. Το ελληνικό χρέος παραμένει μη βιώσιμο, επέμεινε ο Α. Τσίπρας.

«Κατά την άποψή μας, το πρόγραμμα αποδίδει, βλέπουμε πρόοδο», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ΕΚΤ προσθέτοντας στη κουβέντα και το πρωτογενές πλεόνασμα.

Ο Άσμουσεν δήλωσε ότι ζήτησε από τον Τσίπρα «τη γενναιόδωρη υποστήριξή του στο ελληνικό πρόγραμμα, ώστε η Ελλάδα να ανακάμψει, η οικονομία να ανακάμψει και να δημιουργηθούν και πάλι δουλειές».

Από την πλευρά του, επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτίμησε ότι το δημόσιο χρέος των 320 δισ. ευρώ, παραμένει μη βιώσιμο.

O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είναι καλεσμένος το απόγευμα, σε προεκλογική εκδήλωση με την αναπληρώτρια πρόεδρο του κόμματος της Αριστεράς Σάρα Βάγκενκνεχτ, ενώ το βράδυ θα λάβει μέρος σε ανάλογη εκδήλωση του Die Linke στο Βισμπάντεν, όπου κεντρικός ομιλητής θα είναι ο ιδρυτής της Αριστεράς Όσκαρ Λαφοντέν.

Keywords
Τυχαία Θέματα