Βουλγαρία:Νέες αποκαλύψεις για τις υποκλοπές

Σε νέες αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων που προκάλεσε "τριγμούς" στην πολιτική σκηνή της Βουλγαρίας, την περασμένη άνοιξη, προχώρησε, σήμερα, ο γενικός εισαγγελέας Σοτίρ Τσατσάροφ, μετέδωσε το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας "Novinite".

Παρουσιάζοντας τα ευρήματα της σχετικής έρευνας που διενεργήθηκε, ο κ. Τσατσάροφ υπογράμμισε πως, συνολικά 875 τηλεφωνικοί αριθμοί που περιέχονταν στις ατζέντες αξιωματούχων της Διεύθυνσης Εξειδικευμένων Λειτουργιών και Τεχνικών Δραστηριοτήτων του υπουργείου Εσωτερικών, παρακολουθούνταν και υποκλέπτονταν
οι συνομιλίες, χωρίς να έχει δοθεί άδεια από τις αρμόδιες αρχές.

Σε δηλώσεις του, πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου (NSS), ο κ. Τσατσάροφ ανέφερε ότι, ένας συνάδελφός του, εισαγγελέας, εντόπισε τον τηλεφωνικό αριθμό που του ανήκει, στη λίστα των 875 αριθμών που αποκαλύφθηκε ότι παρακολουθούνταν παράνομα.

Αναφερόμενος στη συνεχιζόμενη έρευνα κατά του πρώην υπουργού Εσωτερικών (στη διάρκεια της θητείας της κυβέρνησης του GERB του Μπόικο Μπορίσοφ) Τσβετάν Τσβετάνοφ στην υπόθεση της υποκλοπής τηλεφωνικών συνδιαλέξεων, ο κ. Τσατσάροφ υπογράμμισε πως αυτή θα συνεχιστεί.

Το επονομαζόμενο "βουλγαρικό Γουοτεργκέιτ", δηλαδή οι παρακολουθήσεις τηλεφωνικών συνδιαλέξεων πολιτικών προσώπων και άλλων παραγόντων αποκαλύφθηκε τον περασμένο Μάρτιο. Στο τέλος του ίδιου μήνα, ομάδα δώδεκα εισαγγελέων, με επικεφαλής τον εισαγγελέα της Σόφιας Νικολάι Κόκινοφ και τον αναπληρωτή εισαγγελέα Ρόμαν Βασίλεφ ξεκίνησαν έρευνα για το θέμα. Σύντομα, ασκήθηκαν κατηγορίες κατά τεσσάρων πρώην και νυν αξιωματούχων της Διεύθυνσης Εξειδικευμένων Λειτουργιών και Τεχνικών Δραστηριοτήτων του υπουργείου Εσωτερικών, προσθέτει το "Novinite".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα