Άσμουσεν: «Τα χειρότερα έρχονται για την Ελλάδα»

Δεν διακρίνει λόγο εφησυχασμού στις προσπάθειες υπέρβασης της «ευρωκρίσης» ο Γιοργκ Άσμουσεν. Το στέλεχος της ΕΚΤ εκτιμά ότι η Ελλάδα έχει διανύσει τα δύο τρίτα του μαραθωνίου, ωστόσο τα δύσκολα έπονται.

Η κατάσταση της Ελλάδας εξακολουθεί να παραμένει σοβαρή, εκτιμά ο Γιοργκ Άσμουσεν. Σε δηλώσεις του προς την Süddeutsche Zeitung

του Μονάχου, το στέλεχος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ υποστηρίζει ότι η «η Ελλάδα έχει διανύσει τα δύο τρίτα του μαραθωνίου, ωστόσο, όλοι γνωρίζουν ότι το δυσκολότερο κομμάτι του μαραθωνίου είναι το τελευταίο», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Άσμουσεν.

Ο Γερμανός πρώην υφυπουργός Οικονομικών υπενθυμίζει ότι από την ημέρα που ξέσπασε η κρίση, η Ελλάδα έχει απολέσει το 20% του ΑΕΠ της και τονίζει ότι «κάτι τέτοιο είδαμε για τελευταία φορά στην Ευρώπη σε κάποιες από τις χώρες μετάβασης μετά την πτώση του σιδηρού παραπετάσματος». Το ερώτημα που τίθεται, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι: Θα διατηρήσει ο Αντώνης Σαμαράς την πορεία των μεταρρυθμίσεων τη στιγμή που η οικονομία συρρικνώνεται ή θα αθετήσουν οι Έλληνες την υπόσχεσή τους.

Πληροφορίες από: Deutsche Welle

Keywords
Τυχαία Θέματα