Γάτες, οι… δολοφόνοι δισεκατομμυρίων ζώων ετησίως

Οι γάτες είναι μια από τις κορυφαίες απειλές για την άγρια ζωή των Ηνωμένων Πολιτειών, σκοτώνοντας δισεκατομμύρια ζώα κάθε χρόνο, υποστηρίζει μία νέα επιστημονική μελέτη. Οι συγγραφείς της μελέτης εκτιμούν ότι οι γάτες είναι υπεύθυνες για τους θανάτους μεταξύ 1,4 - 3,7 δισ. πουλιών και 6,9 - 20,7 δισ. θηλαστικών ετησίως.

Η συγκεκριμένη μελέτη δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature Communications, με τους επιστήμονες να τονίζουν πως οι αδέσποτες και άγριες γάτες αποτελούν

τη μεγαλύτερη απειλή, ωστόσο και οι κατοικίες συμβάλλουν σημαντικά στον θάνατο των δισ. ζώων (οπότε θα πρέπει οι ιδιοκτήτες τους να εξετάσουν σοβαρά αυτό το ζήτημα).

Μάλιστα, οι συγγραφείς της μελέτης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα περισσότερα ζώα πεθαίνουν στα νύχια των γατών στις Ηνωμένες Πολιτείες από ό,τι σε τροχαία ατυχήματα, συγκρούσεις ή δηλητηριάσεις.

Το δολοφονικό ένστικτο της κατοικίδιας γάτας έχει τεκμηριωθεί καλά σε πολλές έρευνες που έχουν γίνει σε νησιά σε όλο τον κόσμο. Ωστόσο η εξέτασή του ενστίκτου αυτού σε ηπειρωτικές περιοχές θα πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω.

Πληροφορίες από: BBC

Keywords
Τυχαία Θέματα