«Ας το πιστέψουμε όλοι»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Φερνάντο Σάντος εμφανίστηκε αισιόδοξος για το θετικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση της Εθνικής με τη Ρωσία το Σάββατο, αναφέροντας πως αν το πιστέψουν θα πάρουν την νίκη και ταυτόχρονα την πρόκριση στα προημιτελικά του Euro.

Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν έλειψε να αναφερθεί στο κακό ξεκίνημα της ομάδας, για τις αλλαγές κόντρα στους Ρώσους το Σάββατο όπως και για τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αποσπάσματα από τις δηλώσεις του Φερνάντο

Σάντος:

Για τους λόγους που η Εθνική δεν μπαίνει καλά στους αγώνες:

«Είναι κάτι αρκετά παράδοξο για μας, δεν είχε συμβεί στα προηγούμενα παιχνίδια και είναι ανεξήγητο. Είναι κάτι μη φυσιολογικό, γιατί η προετοιμασία για τα δύο ματς ήταν σωστά και οι παίκτες είχαν τα κατάλληλα κίνητρα, ήθελαν να παίξουν καλά και να κερδίσουν, αλλά δεν φάνηκε αυτό. Βρεθήκαμε να κυνηγάμε στο σκορ, στο ένα ματς μάς βγήκε αυτό, αλλά στο δεύτερο με την Τσεχία δεν είχαμε την τύχη για να τα καταφέρουμε.

Μετά το παιχνίδι με τη Λετονία είχα εκφράσει την πίστη μου στην ομάδα και δικαιώθηκα. Οι δυνατές ομάδες και οι δυνατοί ποδοσφαιριστές δείχνουν χαρακτήρα και πιστεύω πως η δική μου ομάδα και οι παίκτες μου έχουν χαρακτήρα.

Δεν βρίσκομαι εδώ για να κάνω προσωπική άμυνα στον εαυτό μου, να πω τι είπα στους παίκτες και τι δεν έκαναν. Ο ρόλος του προπονητή είναι να πει στους ποδοσφαιριστές του στα αποδυτήρια τι δεν έγινε σωστά. Αυτά τα πράγματα δεν πρέπει να λέγονται σε συνεντεύξεις Τύπου. Πρέπει να βελτιώσουμε την ταχύτητα της σκέψης μας όταν έχουμε την μπάλα στα πόδια μας και όταν δεν έχουμε την μπάλα στα πόδια μας, να είμαστε πιο πιεστικοί».

Για την κριτική που δέχτηκε για τις επιλογές συγκεκριμένων παικτών:

«Πάντα μετά το παιχνίδι όλες οι επιλογές είναι συζητήσιμες και μπορούμε να λέμε ότι δεν έπαιξε ο ένας ή ο άλλος. Μετά από άσχημα αποτελέσματα ο καλύτερος παίκτης είναι αυτός που δεν έπαιξε. Είναι κάτι που δεν μπορούμε να αποφύγουμε, αλλά είναι φυσιολογικό. Ακόμη και οι προπονητές σκέφτονται τι θα μπορούσαν να είχαν κάνει διαφορετικά. Μπορεί να σκεφτόμασταν τι θα γινόταν αν κάναμε άλλες επιλογές, αλλά αν το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο αρνητικό, θα σκεφτόμασταν γιατί να μην εφαρμόζαμε το πλάνο που είχαμε πρώτο στο μυαλό μας. Το χθεσινό παράδειγμα είναι ξεκάθαρο. Είδαμε μία ομάδα να παίζει πολύ καλά με την Πολωνία στο δεύτερο ημίχρονο, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Θεώρησα πως με την προσθήκη του Φωτάκη τα πράγματα θα πήγαιναν καλύτερα. Ήταν μια αρκετά λογική σκέψη. Ο καθένας έχει τη δική του άποψη και είναι σεβαστή αυτή, αλλά αν είχαμε αλλάξει την ομάδα του ματς με την Πολωνία, θα συζητούσαμε γιατί το κάναμε».

Για την αντικατάσταση του Κώστα Χαλκιά:

«Ο ίδιος ζήτησε να γίνει αλλαγή. Είπε ότι ένιωσε έναν πόνο κι από τη στιγμή που ζήτησε να αντικατασταθεί, δεν μπορούσαμε παρά να τον κάνουμε αλλαγή. Έκανε κάποιες εξετάσεις σήμερα στο νοσοκομείο. Ακόμη δεν έχουμε μιλήσει με τον γιατρό για να ξέρουμε ποια είναι η κατάστασή του».

Για τη

Keywords
Τυχαία Θέματα