«Άρον-άρον» στη Σαντορίνη οι Ο. Κεφαλογιάννη- Γ. Μιχελάκης

Μετά τη νέα βλάβη στις εγκαταστάσεις διανομής και συγκεκριμένα σε πυκνωτή, η οποία προκάλεσε νέο μπλακ άουτ στο νησί της Σαντορίνης, οι υπουργοί Τουρισμού και Εσωτερικών Όλγα Κεφαλογιάννη και Γιάννης Μιχελάκης αντίστοιχα έλαβαν εντολή από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να μεταβούν άμεσα στο νησί.

Πηγές της ΔΕΗ

ανέφεραν ότι γίνονται προσπάθειες προκειμένου το πρόβλημα να αποκατασταθεί πλήρως μέσα στην ημέρα. Ανέφεραν ωστόσο ότι υπήρξαν καθυστερήσεις λόγω καιρικών συνθηκών και στη μεταφορά των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών από άλλα νησιά, ενώ χρονοβόρα είναι και η μεταφορά των γεννητριών στον σταθμό ηλεκτροπαραγωγής και η θέση τους σε λειτουργία.

Έως ότου εγκατασταθεί επαρκές παραγωγικό δυναμικό (τουλάχιστον 31 μεγαβάτ) στη Σαντορίνη και τη Θηρασία γίνονται προγραμματισμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν και σήμερα. Η ΔΕΗ και ο Διαχειριστής του Συστήματος έχουν ζητήσει από τους καταναλωτές να περιορίσουν τη ζήτηση στα απολύτως απαραίτητα επίπεδα προκειμένου η διαθέσιμη ενέργεια να τροφοδοτεί το μέγιστο πλήθος καταναλωτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα