Αρνητικά απαντά ο Μπερσάνι στην πρόταση Μπερλουσκόνι

Χωρίς κάποιο δείγμα πιθανής συνεργασίας, έρχεται η πρώτη αντίδραση της κεντροαριστεράς στην Ιταλία, στην πρόταση που έκανε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι για «συμμαχία» σε κυβέρνηση ευρείας συμμετοχής, που θα ηγείτο ο Λουίτζι Μπερσάνι.

«Ο Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συναινέσει στην συμμετοχή κεντροδεξιών υπουργών σε μια κυβέρνηση υπό τον ίδιο», επισήμανε στο μεσημεριανό του δελτίο το δημόσιο κανάλι Rai

Tre.

Συνεχίζουν να υφίστανται θεμελιώδεις διαφωνίες σε θέματα όπως ο ρόλος των δικαστικών, η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και η ίδια η παρουσία του Μπερλουσκόνι στην πολιτική σκηνή.

Παράλληλα ιταλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι θεωρείται πολύ πιθανό πλέον ο πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο να προχωρήσει στην ανάθεση εντολής σχηματισμού κυβέρνησης σε πρόσωπο που να μην συνδέεται κατ' ανάγκην με κάποιο πολιτικό κόμμα.

Το ονόματα που ακούγονται είναι αυτά της υπηρεσιακής υπουργού Εσωτερικών Άννας Μαρίας Καντσελιέρι, του προέδρου της γερουσίας, Πιέτρο Γκράσο, και του σοσιαλιστή πρώην πρωθυπουργού Τζουλιάνο Αμάτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα