Άρης – Προμηθέας 89-85: Νίκησε στην παράταση και ισοφάρισε σε 1-1

Απίθανο παιχνίδι έγινε στο Nick Galis Hall καθώς εκεί που όλα έδειχναν… όμορφα και ωραία για τον Άρη φτάνοντας έως και σε διαφορά 25 πόντων, ο Προμηθέας επιχείρησε μια μυθική ανατροπή καθώς η ομάδα του Γιάννη Καστρίτη είχε τάσεις αυτοχειρίας. Ένα απίστευτο τρίποντο του Χάντελ Χέιλ από τα δέκα μέτρα έστειλε το παιχνίδι στην παράταση (76-76 κ.α.) όπου εκεί ο Σίλβιο ΝτεΣόουζα έκανε τη διαφορά και η ευστοχία του Βασίλη Τολιόπουλου χάρισε τη νίκη στον Άρη και σε τρίτο αγώνα την προημιτελική σειρά των play

off της Basket League.

Τα επτά λάθη – και έξι κλεψίματα του Προμηθέα – ήταν το… ψεγάδι στην πειστική εμφάνιση του Άρη στο πρώτο δεκάλεπτο καθώς μέσω αυτών ο Προμηθέας βρήκε πόντους στο ανοιχτό γήπεδο (14-14, 7:30). Ο Λευτέρης Μποχωρίδης ήταν ο παίκτης πάνω στον οποίον βασίστηκαν οι «κίτρινοι» σ’ αυτό το διάστημα μαζί με τον Ρόνι Χάρελ ο οποίος ευστόχησε στην εκπνοή της περιόδου δίνοντας αέρα πέντε πόντων (21-16) στην ομάδα του.

Ο Άρης βασίστηκε περισσότερο στον Χαρέλ

Το πρώτο εύστοχο σουτ του Βασίλη Τολιόπουλου στο παιχνίδι έδωσε στον Άρη διαφορά επτά πόντων (28-21, 13’). Η δεύτερη περίοδος κύλησε… βασανιστικά υπό την έννοια ότι υπήρξε εκνευρισμός, το καλάθι δεν ήταν ό,τι πιο συχνό έβρισκαν οι δύο ομάδες και η προσήλωση στην άμυνα ήταν το κύριο στοιχείο (35-31, 18’). Ο Άρης βασίστηκε περισσότερο στον Χαρέλ – ο οποίος στο τέλος του ημιχρόνου είχε 16 πόντους – κυρίως όμως στην άμυνα κι έτσι πήγε στα αποδυτήρια με +8 (41-33).

Η διαφορά έφτασε στο +23 (61-38, 25′) χάρη στην καταπληκτική άμυνα του Άρη – και παίκτες-κλειδιά τους Γκάλινατ- ΝτεΣόουζα – η οποία μετουσιώθηκε σε κλεψίματα και καλάθια στο ανοιχτό γήπεδο και επιμέρους σκορ 19-3 σερί! Στο ίδιο διάστημα ο Προμηθέας σούταρε μετά δυσκολίας στην επίθεση χάνοντας ακόμη και τα ελεύθερα σουτ, έκανε πολλά λάθη και ήταν εξαιρετικά ευάλωτος στη ρακέτα. Κι έτσι στο τέλος του δεκαλέπτου η διαφορά παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα (68-45).

Ο απελπιστικά άστοχος Προμηθέας της 3ης περιόδου άρχισε την τελευταία περίοδο με δύο εύστοχα τρίποντα και κυρίως καλές άμυνες βγάζοντας αντίδραση και μειώνοντας τη διαφορά (70-60, 35′) με 0-10 σερί και καθώς ο Άρης έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο φτάνοντας στα 18! Μέσα από το μακρινό σουτ ο Άρης προσπάθησε να απορροφήσει την αντίδραση του αντιπάλου του αλλά ο Βασίλης Τολιόπουλος ήταν άστοχος.

Το τρίποντο του Άντονι Κάουν

Κι έτσι ο Προμηθέας πίστεψε ακόμη περισσότερο στην ανατροπή (72-68, 38′) φτάνοντας σε σημείο διεκδίκησης της νίκης με 23-4 επιμέρους σκορ. Ένα εύστοχο τρίποντο του Τζόναθαν Σταρκ γέμισε με οξυγόνο τα πνευμόνια του Άρη αλλά ο Προμηθέας έμεινε ζωντανός καθώς με έμμεσο τρίποντο του Χάμιλτον μείωσε σε 75-73 στα 43.4” πριν το τέλος. Ο Τολιόπουλος ήταν άστοχος σε μια τραβηγμένη προσπάθεια, το ίδιο όμως και ο Χέιλ. Το φάουλ στον αρχηγό του Άρη του έδωσε τη δυνατότητα να εκτελέσει δύο βολές, ευστόχησε στη μία και στα 4.2 που απέμεναν οι μεν Θεσσαλονικείς ήταν απίστευτα αφελείς καθώς δεν σταμάτησαν τον Προμηθέα με φάουλ και ο Χέιλ τους τιμώρησε με εύστοχο τρίποντο σχεδόν από το κέντρο στέλνοντας τον αγώνα στην παράταση (76-76) μ’ ένα απίθανο buzzer beater το οποίο ελέγχθηκε (για το αν ήταν εμπρόθεσμο) και από το instant replay.

Ο Προμηθέας πήρε το προβάδισμα με τρίποντο του Άντονι Κάουν (82-83, 43′) καθώς ο Άρης δεν αξιοποίησε την κυριαρχία του ΝτεΣόουζα στη ρακέτα στο επίπεδο που θα έπρεπε. Και πάλι ο Ανγκολέζος έδωσε προβάδισμα στον Άρη (85-83, 44′), ο Προμηθέας αντέδρασε με τον Καραγιαννίδη. Εκεί ο Κάουαν τράβηξε τον Τολιόπουλο πριν την επαναφορά της μπάλας, ο Άρης ζήτησε την αναβάθμιση του φάουλ σε αντιαθλητικό καθώς η μπάλα δεν ήταν στο παρκέ. Ο Τολιόπουλος ευστόχησε στη βολή και στη συνέχεια πήγε ξανά στη γραμμή των βολών δίνοντας +3 (88-85) στην ομάδα του, 20.5” πριν το τέλος. Το κλεψίμο του Γκάλινατ και μια ακόμη εύστοχη βολή του Τολιόπουλου έγραψαν τον επίλογο του αγώνα.

Αναλυτικά

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, η ψυχραιμία του Βασίλη Τολιόπουλου από τη γραμμή των βολών και το κλέψιμο του Γκάλινατ στην κρίσιμη επίθεση του αγώνα έκριναν τα πάντα κι ας είχε προηγηθεί ο Άρης με +25..

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Σίλβιο ΝτεΣόουζα ήταν κυρίαρχος στις ρακέτες και τελείωσε το παιχνίδι με double double

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Ρόνι Χάρελ έκανε καταπληκτικό πρώτο ημίχρονο ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ο Ρομπέρτο Γκάλινατ ανέβασε στροφές

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥΣ: Χέιλ και Χάμιλτον άλλαξαν τα πάντα στην τελευταία περίοδο αλλά ο παίκτης-κλειδί για τον Προμηθέα ήταν ο Καραγιαννίδης κι ας μην αποτυπώνεται αυτό στη στατιστική.

ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ο Προμηθέας εισέπραξε λάθη και άστοχα σουτ από τον Ρέινολντς.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Προμηθέας έκανε επιμέρους σκορ 28-7 στην τελευταία περίοδο και μείωσε στο καλάθι!

ΕΠΟΜΕΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥΣ: Οι δύο ομάδες θα συναντηθούν σε τρίτο παιχνίδι για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Άρης – Προμηθέας 89-85, Νίκησε, 1-1,aris – promitheas 89-85, nikise, 1-1