3D printed νυφικό: Το πρώτο στον κόσμο, από τα “χέρια” της Iris van Herpen

Όταν η Mariana Pavani, μια Βραζιλιάνα δικηγόρος, έκλεισε την ημερομηνία του γάμου της, ζήτησε από την Ολλανδή σχεδιάστρια μόδας Iris van Herpen να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό νυφικό για τη μεγάλη της μέρα. Ωστόσο, δεν μιλάμε για ένα οποιοδήποτε και συνηθισμένο νυφικό -ήταν το πρώτο τρισδιάστατα εκτυπωμένο νυφικό στον κόσμο. «Ναι, ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω… Φοράω ένα custom-made @irisvanherpen -το πρώτο 3d εκτυπωμένο νυφικό της!» έγραψε η νύφη στη λεζάντα ενός βίντεο που δημοσίευσε στο Instagram,

με την ίδια να ποζάρει με το περίτεχνο φόρεμα. Πρόκειται για ένα με high neck λαιμόκοψη, το μπούστο είναι τυλιγμένο με σχέδια που μοιάζουν με αμπέλια και διαθέτει αποσπώμενη υφασμάτινη φούστα με εντυπωσιακή ουρά. Αφού έκανε μια τρισδιάστατη σάρωση ολόκληρου του σώματος της νύφης, η van Herpen χρειάστηκε 600 ώρες για να σχεδιάσει το μοναδικό στο είδος του bridal look, χρησιμοποιώντας ένα λογισμικό που ονομάζεται ZBrush.

Μόλις ολοκλήρωσε αυτό το βήμα, η εκτύπωση της ενδυμασίας, διήρκεσε 41 ώρες. Προκειμένου να δημιουργήσει μια άψογη εμφάνιση για την Pavani, η σχεδιάστρια έβαλε τη νύφη να ταξιδέψει δύο φορές στο Παρίσι και τρεις φορές στο Άμστερνταμ μέσα σε δύο χρόνια για πρόβες.

Το νυφικό δεν ήταν απλώς μαγευτικό στην όψη, ήταν και άνετο στη χρήση. «Με τα υλικά και τις εργαλεία που διαθέτει σήμερα η τρισδιάστατη εκτύπωση, το νυφικό βγήκε εξαιρετικά άνετο», δήλωσε η Van Herpen στο WWD. «Η νύφη μπορεί να καθίσει κανονικά με αυτό -μπορεί βασικά να κάνει τα πάντα με αυτό». Επιπλέον, η σχεδιάστρια σημειώνει ότι το κομμάτι είναι δεν φέρει καμία ραφή. Όχι μόνο η Pavani ήταν ενθουσιασμένη με το τελικό αποτέλεσμα, αλλά και για τη van Herpen ήταν μια ευχάριστη διαδικασία ο σχεδιασμός του φορέματος. «Αυτό ήταν πραγματικά ένα ονειρεμένο έργο για μένα, γιατί μπορεί τα 3d printed κομμάτια να τα βλέπεις σε μουσεία και πασαρέλες, αλλά το να φορέσει κάποιος ένα τέτοιο κομμάτια στην πιο ξεχωριστή μέρα της ζωής του, νομίζω ότι είναι πραγματικά το κάτι άλλο», εξήγησε η van Herpen στο Women’s Wear Daily.

Η van Herpen είναι πρωτοπόρος στη βιομηχανία της μόδας, γνωστή για τη δημιουργία καινοτόμων κομματιών που συνδυάζουν την τεχνολογία με τη χειροτεχνία υψηλής ραπτικής. Είναι μια από τις πιο αγαπημένες σχεδιάστριες των stars, όπως η Lady Gaga και η Beyoncé, οι οποίες έχουν φορέσει δημιουργίες της σε περιοδείες και άλλες επίσημες εμφανίσεις τους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη WWD (@wwd)

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Beto_Toscano (@beto_toscano_)

Keywords
Τυχαία Θέματα
“χέρια”, Iris, Herpen,“cheria”, Iris, Herpen