Άρχισε η μελέτη του οδικού άξονα Καλπακίου-Κονίτσης

Κινήθηκε ήδη -από την αρμόδια ‘Διεύθυνση Μελετών Έργων Οδοποιίας’ [ΔΜΕΟ] του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων- η διαδικασία μελέτης βελτίωσης του οδικού άξονα Καλπακίου-Κονίτσης.

Συγκεκριμένα, με επιστολή του προς την ‘Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας’ και την ‘Περιφέρεια Ηπείρου’, ο διευθυντής της ‘ΔΜΕΟ’ ζητάει να ενημερωθεί το υπουργείο για τυχόν προτάσεις, μελέτες ή επεμβάσεις βελτιώσεων [οδοποιίας, τεχνικών έργων κ.λ.π.], που έχουν γίνει για τον συγκεκριμένο

άξονα από τις συναρμόδιες υπηρεσίες της ‘Περιφέρειας’, προκειμένου να υπάρξει συνολική εικόνα της υφισταμένης κατάστασης και των προτεινομένων -από πλευράς υπουργείου- βελτιώσεων.

Σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός, κος Σταύρος Καλογιάννης, ανέφερε ότι "Προ δεκαπενθημέρου στην Κόνιτσα είχα γνωστοποιήσει ότι το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών συντάσσει «Φάκελο Έργου» για την προκήρυξη της μελέτης του οδικού άξονα Καλπακίου-Κονίτσης. Πρόκειται για την μελέτη που είχαμε -ως ΥΠΕΧΩΔΕ- εντάξει στο ‘Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων’ από το 2009, με κωδικό έργου «2009-ΣΜ-07100000» και προϋπολογισμό 2 εκ. € από εθνικούς πόρους, αλλά, που δυστυχώς δεν προχώρησε. Παρά την πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο που διέρχεται η χώρα, έχουμε την βούληση να προωθήσουμε την μελέτη του οδικού άξονα Καλπακίου-Κονίτσης, ο οποίος αποτελεί συνέχεια της ‘Ιόνιας Οδού’ και θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ανάπτυξη των ακριτικών δήμων Πωγωνίου και Κονίτσης και θα εκσυγχρονίσει την διαπεριφερειακή σύνδεση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, μέσω Κονίτσης".

Για τις ενέργειες του υπουργείου, ο κος Καλογιάννης, ενημέρωσε τους δημάρχους Πωγωνίου & Κονίτσης και έχει προγραμματίσει να συναντηθεί μαζί τους την ερχόμενη εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα