Νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων συζήτησαν Χατζηδάκης-R.Pelly.

Η δημιουργία νέου προγράμματος χρηματοδότησης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, για την εισαγωγή πρώτων υλών από το εξωτερικό, συζητήθηκε μεταξύ άλλων στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κος Κωστής Χατζηδάκης, με τον επί κεφαλής του ‘Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων’ [European Investment Fund], κο Richard Pelly.

Το εν λόγω

πρόγραμμα στοχεύει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που προκαλεί στο εισαγωγικό εμπόριο, η υποβάθμιση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, με την παροχή βραχυπρόθεσμων, εξάμηνης διάρκειας, δανείων με χαμηλό επιτόκιο στις επιχειρήσεις για την εξόφληση της αξίας των εισαγωγών.

Οι λεπτομέρειες εφαρμογής του προγράμματος [συνολικό ύψος του προγράμματος, πλαφόν -ανά επιχείρηση- δανειοδότησης, διάρκεια εφαρμογής κ.λ.π.] θα οριστικοποιηθούν -περίπου- σε έναν μήνα.

Στην συνάντηση των δύο ανδρών συζητήθηκε και η ανακατανομή πόρων [μεταξύ επί μέρους προγραμμάτων της πρωτοβουλίας Jeremie] για την ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προκειμένου να κατευθυνθούν περισσότεροι πόροι σε προγράμματα που εμφανίζουν υψηλή ζήτηση και να αποφευχθεί ο κίνδυνος απώλειας κονδυλίων.

Keywords
Τυχαία Θέματα