Αποζημίωση από την Novartis θα ζητήσει η κυβέρνηση

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τις απαραίτητες κινήσεις για να διεκδικήσει αποζημίωση από την φαρμακευτική εταιρία Νovartis εξετάζει η κυβέρνηση.

Στόχος είναι πέρα από την απόδοση των ποινικών ευθυνών, να δοθεί βαρύτητα στην αποζημίωση του Δημοσίου για τις παράνομες πρακτικές που ερευνώνται.

Οι αστικές αξιώσεις, και κυρίως το ύψος τους, θα εξαρτηθούν από την αποτίμηση σωρείας στοιχείων που διαθέτουν οι εισαγγελείς Διαφθοράς σε σχέση με τις πρακτικές της εταιρείας από το 2000 μέχρι το 2015.

Σύμφωνα με την «Κ», οι αγωγές

θα στηριχθούν στα στοιχεία της δικογραφίας, όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται συγκεκριμένα δεδομένα για το μερίδιο αγοράς, την τιμολόγηση των φαρμάκων, τις εταιρικές πρακτικές κ.ά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ήδη εκτιμήσεις για ζημία του Δημοσίου πολλών δισ. ευρώ.

Η κίνηση της κυβέρνησης να στραφεί κατά της Novartis, βασιζόμενη στην εκτόξευση της φαρμακευτικής δαπάνης για πολλά χρόνια, εκτιμάται ότι θα έχει ως συνέπεια να εξισορροπηθεί το ατεκμηρίωτο –σε πολλά σημεία– των καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων, που έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Την ίδια ώρα, η συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής, με τη δρομολόγηση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, πρόκειται να εκτοξεύσει στα ύψη την πολιτική σύγκρουση.

Οι δέκα αναφερόμενοι στην πρόταση πολιτικοί καταγγέλλουν ως προϊόν κατασκευής τη δικογραφία, κάνοντας συνεχώς λόγο για σκευωρία.

Το άρθρο Αποζημίωση από την Novartis θα ζητήσει η κυβέρνηση εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα