Αποστολάκης για Αχτσιόγλου: «Τοξικές» οι δηλώσεις της

«Με την εμφάνιση του κ. Κασσελάκη άρχισε να αυξάνεται το ενδιαφέρον και φτάσαμε σε αυτά τα νούμερα» τόνισε ο υπουργός επικρατείας και υποστηρικτής του νικητή των εσωκομματικών εκλογών, Ευάγγελος Αποστολάκης. Ο πρώην υπουργός, μιλώντας στην ΕΡΤ, παραδέχθηκε ότι στην αρχή της κούρσας διαδοχής Τσίπρα είχε υποστηρίξει την υποψηφιότητα Αχτσιόγλου, αλλά όταν

εμφανίστηκε ο Στ. Κασσελάκης εκτίμησε ότι φέρνει καινούργιες ιδέες και απόψεις. «Τα σχόλια για το πρόσωπο του κ. Κασσελάκη μπορεί να είναι διάφορα, μένει να αποδειχθεί αν είναι έτσι ή αν είναι προσωπικότητα που φέρνει πράγματι κάτι καινούργιο. Η αλήθεια είναι ότι η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προσδοκία», είπε ο κ. Αποστολάκης.

Ο πρώην υπουργός επισήμανε ότι η διαφορά στον πρώτο γύρο είναι μεγάλη και άφησε να εννοηθεί ότι θα έπρεπε να μην υπάρξει δεύτερος γύρος: «Αν η κυρία Αχτσιόγλου εκτιμά ότι μπορεί να ανατραπεί το αποτέλεσμα, ή δεν ξέρω τι άλλο, μπαίνουμε σε αυτήν τη διαδικασία (σ.σ. του β’ γύρου)», για να επισημάνει: «Δεν είναι καλό να υπάρξει τοξικότητα και ένταση σε αυτήν τη διαδικασία, φοβάμαι ότι θα υπάρχουν αντιπαραθέσεις, ήδη ξεκίνησε με τις χθεσινές δηλώσεις» ανέφερε ο κ. Αποστολάκης, με αφορμή τη δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας δεν μπορεί να πορεύεται στα θολά νερά των εύκολων λύσεων».

Ερωτηθείς εάν η δήλωση Αχτσιόγλου έχει τοξικό χαρακτήρα, απάντησε,

«Ε, βέβαια. Ο κόσμος έχει ένα ένστικτο. Όσοι προσήλθαν να ψηφίσουν το έκαναν, με κάποιον τρόπο, επέλεξαν τι θα ψηφίσουν. Το να ερχόμαστε και να θεωρούμε ότι αυτό το αποτέλεσμα ήταν πρόχειρο, ή σε θολά νερά, δεν ξέρω αν πρέπει να λέγονται τέτοια. Πρέπει να πάμε σε κλίμα συνεννόησης, σε καλό κλίμα. Ας προβάλλει ο καθένας τις θέσεις του, αλλά, επειδή αύριο το κόμμα πρέπει να λειτουργήσει ως κόμμα, όλοι αυτοί θα πρέπει να συνεργαστούν μεταξύ τους, καλό θα είναι να μη λέγονται τέτοια».

Αποστολάκης: Αν κερδίσει ο κ. Κασσελάκης, θα υπάρξει λύση στο κοινοβουλευτικό

Για τις πιθανές καραμπόλες που ενδέχεται να γίνουν (ένας βουλευτής και 5 επιλαχόντες) για να μπει ο Στέφανος Κασσελάκης στη Βουλή, αν τελικά εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, και σε ερώτηση για το αν θα παραιτηθεί, ο Ευάγγελος Αποστολάκης αρκέστηκε να απαντήσει: «Είναι πρόωρο να συζητάμε κάτι τέτοιο. Μόλις προκύψει ποιος θα είναι πρόεδρος, θα δοθεί αυτομάτως λύση γι’ αυτό το ζήτημα, άμεσα, αν θα εκπροσωπείται με κάποιον κοινοβουλευτικό ή θα γίνουν αυτού του τύπου οι αλλαγές. Όμως ξέρω ότι μόλις ξεκαθαρίσει ποιος θα είναι πρόεδρος, αυτό το θέμα θα λυθεί άμεσα».

Ερωτηθείς εάν θα μπορούσε ο κ. Κασσελάκης να ορίσει κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ την Έφη Αχτσιόγλου, απάντησε «δεν ξέρω», για να προσθέσει: «Πρέπει να διατηρηθεί το καλό κλίμα, να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ από το τέλμα, το κόμμα να βρει νέο αφήγημα και να ικανοποιήσει τις προσδοκίες του κόσμου, που δήλωσε τη συμμετοχή του».

Keywords
Τυχαία Θέματα