Απορρίπτει τις προϋποθέσεις της Β. Κορέας για διάλογο η Σεούλ

Ακατανόητους χαρακτηρίζει η Ν. Κορέα τους όρους που θέτει η Πιονγκγιανγκ για επανάληψη του διαλόγου με τη Σεούλ και την Ουάσινγκτον και την καλεί να προτιμήσει τις διαπραγματεύσεις με τη διεθνή κοινότητα και όχι τις προκλήσεις.

«Τα αιτήματα της Βόρειας Κορέας είναι απολύτως ακατανόητα. Είναι ανόητα», δήλωσε εκπρόσωπος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Εξωτερικών, σχολιάζοντας ειδικά το αίτημα για άρση των κυρώσεων του ΟΗΕ.

«Ζητάμε

επίμονα από τη Βόρεια Κορέα να σταματήσει να διατυπώνει τόσο ακατανόητα αιτήματα και να προχωρήσει σε λογικές επιλογές, όπως της έχουμε ζητήσει πολλές φορές», τόνισε ο Τσο Τάι-Γιουνγκ.

Νωρίτερα η Βόρεια Κορέα έθεσε τους όρους της προκειμένου να επανέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Κορέα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας, που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

«Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες και η νότια μαριονέτα τους (Νότια Κορέα) έχουν την παραμικρή επιθυμία να αποφευχθεί το βαρύ πλήγμα του στρατού και του λαού μας ... και θέλουν πραγματικά το διάλογο και τις διαπραγματεύσεις πρέπει να κάνουν την αποφασιστική πρόταση», αναφέρει η Επιτροπή Εθνικής Άμυνας της Βόρειας Κορέας στην ανακοίνωση της.

Συγκεκριμένα, ζητεί να αποσυρθούν οι κυρώσεις και τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών Συμβουλίου «που κατασκευάστηκαν με άδικες μεθόδους» αλλά και τη δέσμευση της Ουάσιγκτον και της Σεούλ ότι δεν θα υπάρξουν στρατιωτικές και πυρηνικές απειλές εναντίον της.

Keywords
Τυχαία Θέματα