Απορρίφθηκε ως εκπρόθεσμη η υποψηφιότητα Άδωνι Γεωργιάδη – Σήμερα εξετάζεται η ένσταση του από την ΚΕΦΕ

Ως εκπρόθεσμη απορρίφθηκε από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της ΝΔ η υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, καθώς αυτή κατατέθηκε 8 λεπτά μετά τη λήξη της προθεσμίας που ήταν στις 18:00 της Παρασκευής. Ο κ. Γεωργιάδης υπέβαλε ένσταση η οποία θα συζητηθεί σήμερα το πρωί από την ΚΕΦΕ της ΝΔ, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι υπήρχαν έντονες αντιδράσεις, τόσο από τους άλλους τρεις υποψηφίους γι” αυτή την απόφαση της ΚΕΦΕ, αλλά και από στελέχη του κόμματος που έκαναν λόγο για τυπολατρία που πληγώνει την παράταξη.

«Δεν πιστεύω ότι θα ισχύσει η απόφαση. Αν ισχύσει αυτοί που θα τη λάβουν, θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη» είπε σε δήλωσή του ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ εξέφρασε και με tweet την απορία του για την απόφαση της ΚΕΔΕ, πράγμα που έκαναν και οι άλλοι υποψήφιοι.

Από την πλευρά του προέδρου του κόμματος Βαγγέλη Μεϊμαράκη παρενέβη ο διευθυντής του γραφείου του, ο οποίος διέκοψε την συνεδρίαση της ΚΕΦΕ, προκειμένου να μεταφέρει τη θέση του κ. Μεϊμαράκη, «ότι είναι άδικο να μην γίνει δεκτή η αίτηση υποψηφιότητας του Άδωνι Γεωργιάδη».

Στο θέμα επίσης παρενέβη με δήλωσή του και ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς: «Αψυχολόγητη, λαθεμένη και τραυματική για τη ΝΔ απόφαση. Ελπίζω να την αλλάξουν αμέσως».

Keywords
Τυχαία Θέματα