Αποκτούν ημερήσιο κέντρο φροντίδας

Στο στάδιο της δημοπράτησης είναι το νέο έργο του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος, το «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» (Κ.Η.Φ.Η.). Το έργο εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αττική» με προϋπολογισμό 1.660.500,00€.

 Η χρηματοδότηση αφορά την ανέγερση σύγχρονων κτηριακών εγκαταστάσεων 500τμ, με πρόβλεψη προσβασιμότητας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου στην περιοχή Ασυρμάτου, της Δημοτικής Ενότητας Σπάτων του Δήμου Σπάτων – Αρτέμιδος.

Αποτελεί νέα δομή κοινωνικής φροντίδας

στο Δήμο Σπάτων – Αρτέμιδος και επεκτείνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους δημότες και έχει σκοπό να προσφέρει:

•             Ημερήσια φιλοξενία σε 25 άτομα μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απολύτως.

•             Κοινωνική φροντίδα, υποστήριξη  φυσική και κοινωνική υποστήριξη και αποκατάσταση σε άτομα γ΄ ηλικίας που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις και αποδεδειγμένα έχουν ανάγκη κοινωνικής φροντίδας γιατί ζουν μοναχικά, δεν αυτοεξυπηρετούνται και δεν διαθέτουν τους απαραίτητους οικονομικούς πόρους.

•             Άμεση περίθαλψη και Υποστήριξη εγκαταλελειμμένων και μοναχικών μη αυτοεξυπηρετούμενων ατόμων.

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής το νέο «Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων» θα λειτουργήσει σύμφωνα με τους κανονισμούς και τη σχετική αδειοδότηση της Γενικής Δ/νσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Αττικής, παρέχοντας τις ανωτέρω υπηρεσίες σε δημότες που έχουν ανάγκη αυτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα