Αποκεφαλίζουν και γυναίκες τώρα οι τζιχαντιστές

Δυο γυναίκες αποκεφάλισαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και αυτή ήταν η πρώτη φορά που αποκεφαλίζονται γυναίκες.

Σύμφωνα με το Reuters, οι εκτελέσεις πραγματοποιήθηκαν αυτή την εβδομάδα. Και οι δύο γυναίκες αποκεφαλίστηκαν μαζί με τους συζύγους τους, στην ανατολική επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ, καθώς όλοι είχαν κατηγορηθεί για μαγεία.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει αποκεφαλίσει ντόπιους και ξένους άνδρες στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων μαχητών του εχθρού, εργαζόμενων στην ανθρωπιστική βοήθεια και δημοσιογράφους,

καθώς και άτομα που έχουν κατηγορηθεί ότι παραβιάζουν την σκληροπυρηνική ερμηνεία του ισλαμικού νόμου.

Αρκετές από τις γυναίκες που έχουν αιχμαλωτιστεί, έχουν λιθοβοληθεί μέχρι θανάτου στο παρελθόν, κατηγορούμενες για μοιχεία και άλλα αδικήματα. Ωστόσο, αυτή είναι η πρώτη φορά που γίνεται γνωστός κάποιος αποκεφαλισμός γυναίκας.

Παράλληλα, πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τζιχαντιστές «σταύρωσαν» πέντε άνδρες στην Αλ Μαγιαντίν, επειδή έφαγαν κατά τη διάρκεια της ημέρας, τον μήνα της νηστείας του Ραμαζανιού. Οι τζιχαντιστές είχαν κρεμάσει τους άνδρες σε τοίχο της πόλης και τα παιδιά ενθαρρύνονταν να τους κοροϊδεύουν κατά την ώρα του μαρτυρίου τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα