Η νέα αντιπρόταση της κυβέρνησης: Διετή συμφωνία με ESM και όχι ΔΝΤ, με αναδιάρθρωση χρέους

«Η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε σήμερα διετή συμφωνία στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους», ανακοίνωσε το Μαξίμου.

Παραμένει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων η ελληνική πλευρά, όπως φαίνεται από τη νέα πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία αποκλείει το ΔΝΤ

από μια ενδεχόμενη συμφωνία και προτείνει 2ετή συμφωνία με τον ESM, με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση χρέους.

«Η κυβέρνηση μέχρι τέλους θα διεκδικήσει βιώσιμη συμφωνία εντός του ευρώ, και αυτό θα είναι και το μήνυμα του όχι στο δημοψήφισμα», επισημαίνεται εκτός των άλλων στην ανακοίνωση του Μαξίμου, που επαναλαμβάνει τη θέση του ότι «το δημοψήφισμα δεν αποτελεί το τέλος, αλλά τη συνέχεια της διαπραγμάτευσης με καλύτερους όρους για τον ελληνικό λαό».

Η ανακοίνωση του Μαξίμου:

«Από την πρώτη στιγμή είχαμε ξεκαθαρίσει πως η απόφαση για διεξαγωγή δημοψηφίσματος δεν αποτελεί το τέλος, αλλά τη συνέχεια της διαπραγμάτευσης με καλύτερους όρους για τoν ελληνικό λαό. Η Ελλάδα παραμένει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης.

Η ελληνική κυβέρνηση πρότεινε σήμερα διετή συμφωνία με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) για την πλήρη κάλυψη των χρηματοδοτικών της αναγκών και με ταυτόχρονη αναδιάρθρωση του χρέους.

Η ελληνική κυβέρνηση μέχρι τέλους θα διεκδικήσει βιώσιμη συμφωνία εντός του ευρώ. Αυτό θα είναι και το μήνυμα του ΟΧΙ σε μια κακή συμφωνία στο δημοψήφισμα της Κυριακής».

Keywords
Τυχαία Θέματα