Απογοήτευση Ομπάμα για τις διαστάσεις της οπλοκατοχής στης ΗΠΑ

Την έντονη απογοήτευσή του εξέφρασε χθες (10/6) ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα για την ανικανότητα της Ουάσινγκτον να επιβάλει ακόμη και τα επιεικέστερα μέτρα ελέγχου της οπλοκατοχής ύστερα και από την τελευταία αιματηρή επίθεση που σημειώθηκε σε σχολείο του Πόρτλαντ.

«Η χώρα πρέπει να κάνει μία ενδοσκόπηση για το ζήτημα αυτό. Τείνει να γίνει ο κανόνας και το θεωρούμε ως κάτι δεδομένο σε τέτοιο βαθμό ώστε εμένα σαν γονέα να με τρομοκρατεί» δήλωσε ο Ομπάμα απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Χθες Τρίτη, ένας άνδρας οπλισμένος με καραμπίνα εισέβαλε

στο γυμναστήριο ενός λυκείου στην πόλη Τρούτντεϊλ, κοντά στο Πόρτλαντ, στις βορειοδυτικές ΗΠΑ και σκότωσε έναν 14χρονο μαθητή, τον Εμίλιο Χόφμαν, ενώ λίγο αργότερα βρέθηκε και ο ίδιος νεκρός μέσα στις τουαλέτες. Δεν είναι ακόμη σαφές αν ο δράστης αυτοκτόνησε ή εξουδετερώθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις που επενέβησαν.

Το περιστατικό αυτό είναι το τελευταίο από μια σειρά εγκλημάτων κατά τα οποία πολίτες ανοίγουν πυρ δημοσίως. Ένα φαινόμενο που γνωρίζει έξαρση τον τελευταίο καιρό στις ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα