Ανακαλεί 2,27 εκ. αυτοκίνητα η Toyota λόγω προβλημάτων στον αερόσακο

Την ανάκληση 2,27 εκατομμυρίων αυτοκινήτων παγκοσμίως ανακοίνωσε η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota, μεταξύ τους και τα κλειστά επιβατικά Corolla και τα αυτοκίνητα πόλης Yaris, εξαιτίας ενός προβλήματος στο σύστημα του αερόσακου.

Εκπρόσωπος της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας εξήγησε ότι το σύστημα του αερόσακου είκοσι μοντέλων μπορεί να είναι ελαττωματικό και στη χειρότερη των περιπτώσεων, να προκαλέσει φωτιά. Το πρόβλημα αφορά περί τα 650.000 αυτοκίνητα

στην Ιαπωνία και 1,62 εκατομμύριο στο εξωτερικό.

"Ένας πελάτης στην Ιαπωνία διαμαρτυρήθηκε ότι τα καθίσματα του αυτοκινήτου του κάηκαν σε ένα σημείο τους εξαιτίας του προβλήματος αυτού αλλά δεν υπήρξε κανένα σοβαρό ατύχημα", υπογράμμισε ο εκπρόσωπος.

Τα αυτοκίνητα πόλης Yaris, διάφορα μοντέλα του κλειστού επιβατικού Corolla, τα minivan Noah και τα οικογενειακά επιβατικά Avensis είναι μεταξύ των μοντέλων που ανακαλούνται.

Η απόφαση του ιαπωνικού κολοσσού, που εδρεύει στη Ναγκόγια της κεντρικής Ιαπωνίας, αυξάνει σε τουλάχιστον εννέα εκατομμύρια τον αριθμό των οχημάτων που θα επιστρέψουν στα γκαράζ σε διάστημα δύο μηνών, καθώς στις αρχές Απριλίου είχε ανακαλέσει 6,39 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως εξαιτίας διαφόρων τεχνικών προβλημάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα