Απογειώνονται σύντομα τα drones της ΕΛΑΣ!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Tου Πέτρου Καρσιώτη

H EΛΑΣ μοιάζει έτοιμη να… απογειώσει σύντομα drones (μη επανδρωμένα αεροπλάνα) και να τα χρησιμοποιήσει σε επιχειρήσεις εντοπισμού υπόπτων εγκληματικών ενεργειών, ελέγχου κίνησης μεταναστών, ακόμη και για πρόληψη πυρκαγιών -αν προλάβει- το καυτό, όπως αναμένεται, καλοκαίρι που έρχεται. Ήδη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ειδικοί αξιωματικοί με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού προστασίας του Πολίτη μελετούν όλα τα στοιχεία και αναμένεται

η σύνταξη σχετικής μελέτης.

Με την απόφαση που υπεγράφη, αποφασίζεται η συγκρότηση επιτροπής, η οποία θα αποτελείται από επτά αξιωματικούς της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Στην ίδια επιτροπή, θα αποφασιστούν τα δεδομένα, τα οποία θα καταγράφονται από τα μηχανήματα των drones. Αναγκαία προϋπόθεση για την… απογείωση των drones, είναι η συνεργασία με την Πολεμική και Πολιτική Αεροπορία στη χρήση τους. Παράλληλα, αναμένεται να τεθούν περιορισμοί στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται για λόγους ψυχαγωγίας, αλλά και για εμπορικούς λόγους, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα εθνικής και κρατικής ασφάλειας.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΛΑΣ επί υπουργίας Βασίλη Κικίλια και μετά την αδυναμία στην καταδίωξη με τα «κλασικά» ελικόπτερα των «ληστών του Διστόμου», προμηθεύτηκε επτά μη επανδρωμένα από το Ισραήλ, θέμα για το οποίο είχε γράψει σχετικά η «Αlpha freepress».

Ενώ είχαν στοιχίσει περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ και ενώ διέθεταν κάμερες, αλλά και συσκευές αποθήκευσης δεδομένων υψηλής ευκρίνειας, βρίσκονται καθηλωμένα σε αποθήκες, καθώς δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο για την κάλυψη των πτήσεών τους. Η επιτροπή που ορίστηκε αναμένεται να δώσει τις προτάσεις της μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Το άρθρο Απογειώνονται σύντομα τα drones της ΕΛΑΣ! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα