Φονικές πλημμύρες σαρώνουν Γαλλία και Γερμανία – Πέντε νεκροί

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Τον θάνατο σκορπίζουν οι πλημμύρες που έχουν σαρώσει τη Γαλλία και τη Γερμανία καθώς τουλάχιστον πέντε άνθρωποι πέθαναν λόγω της κακοκαιρίας.

Πού εντοπίστηκαν οι νεκροί

Συγκεκριμένα, οι διασώστες στην πόλη Simbach am Inn στη Βαυαρία βρήκαν τις σορούς τριών ανθρώπων που είχαν παγιδευτεί μέσα σε σπίτι ενώ το άψυχο κορμί μιας γυναίκας εντοπίστηκε σε κοντινό ποτάμι. Στην κεντρική Γαλλία,

νεκρή βρέθηκε μια 86χρονη γυναίκα.

Σύμφωνα με το BBC, δεκάδες πόλεις πλημμύρισαν και πολλοί κάτοικοι απεγκλωβίστηκαν από τα νερά με ελικόπτερα.

Οι προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων είναι ανησυχητικές αφού ξεκαθαρίζουν πως η στάθμη των υδάτων αναμένεται να συνεχίσει να ανεβαίνει για πολλές μέρες ακόμα. Υπενθυμίζεται ότι οι ζημιές είναι ήδη πολλές και σημαντικές.

Εκκενώθηκε πόλη στη Γαλλία

Στη Γαλλία, οι Αρχές προχώρησαν στην εκκένωση της πόλης Nemours κοντά στο Παρίσι ενώ ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ επισήμανε πως τα συνεργεία διάσωσης έσωσαν χιλιάδες ανθρώπους μέσα σε δύο μέρες στην περιοχή ανάμεσα στα βελγικά σύνορα και την περιοχή της Βουργουνδίας.

Η μανία της φύσης έπληξε περισσότερο τη νότια Γερμανία και συγκεκριμένα την περιοχή Rottal Inn. Στην πόλη Triftern ρυάκια και ποτάμια υπερχείλισαν και τα νερά παρέσυραν αυτοκίνητα, δέντρα και ακόμα και έπιπλα από τα πλημμυρισμένα σπίτια.

Σε πολλές περιοχές η στάθμη του νερού έφτασε σε ύψος πολλών μέτρων και οι κάτοικοι, αιφνιδιασμένοι, χρειάστηκε να απομακρυνθούν με ελικόπτερα.

Μάλιστα 250 παιδιά που είχαν παγιδευτεί σε σχολείο στο Triftern από το βράδυ της Τρίτης, διανυκτέρευσαν εκεί και απεγκλωβίστηκαν χθες το απόγευμα.

Δείτε τις φωτογραφίες

Δείτε το βίντεο

Το άρθρο Φονικές πλημμύρες σαρώνουν Γαλλία και Γερμανία – Πέντε νεκροί εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα