Απόδραση από τις φυλακές «Honeymoon»

Πώς μπορεί ένα όνειρο να μετατραπεί σε εφιάλτη;

Από τον Γιάννη Βασιλείου & την Ηρώ Μητρούτσικου

Σε αυτό το ερώτημα προσπαθούν να απαντήσουν με την παράσταση «HONEYMOON» οι ηθοποιοί της ομάδας “ΡαΚούν”.

Scratch

Η ομάδα “ΡαΚούν” κέρδισε το περσινό Scratch στο Bob festival 2014 στο Bios. Τρεις γυναίκες τυλιγμένες με σεντόνια και ένα κοντός

άντρας ήταν τελικά η παράσταση που κέρδισε το νεανικό κοινό του θεατρικού αυτού φεστιβάλ.

Ο “διαγωνισμός Scratch night”, είναι αρωγός για θεατρικά φιντανάκια… Νέες ομάδες -ακόμα και παιδιά που τώρα αποφοιτούν από δραματικές σχολές- μπορούν να παρουσιάσουν τη δική τους μικρή θεατρική πρόταση διάρκειας μόνο 15 λεπτών, είτε είναι devised (όπως ήταν το Honeymoon), είτε όχι, να διαγωνιστούν με άλλες νεανικές ομάδες. Στη νικήτρια ομάδα (μαζί με ένα μικρό χρηματικό ποσό), παραχωρείται το θέατρο για 10 παραστάσεις τον επόμενο Σεπτέμβριο με την υποχρέωση να εξελίξει αυτό το 15λεπτο σε μια ωριαία παράσταση!

«HONEYMOON»

Πέντε απόφοιτοι του θεάτρου τέχνης, η Δώρα Παρδάλη, ο Χρήστος Καρασαββίδης, η Σελίνα Διαμαντοπούλου και η Ιζαμπέλα Μπαλτσαβιά μαζί με τον σκηνοθέτη Γιάννη Κόκα προσπάθησαν να εξερευνήσουν, μέσω του αυτοσχεδιασμού, το όνειρο στο θέατρο. «Ότι βλέπουμε δεν είναι παρά ένα όνειρο μέσα σε ένα όνειρο», λέει ο Edgar Allan Poe όπως σημειώνεται και στο πρόγραμμα τους.

Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά σύντομων σκηνών, άλλοτε χιουμοριστικών και άλλοτε δραματικών, που δεν είναι παρά οι αναμνήσεις και οι υποσυνείδητες σκέψεις ενός ανθρώπου, όπως αποκαλύπτεται κατά τη διάρκεια του έργου. Ένας άντρας, που έχει όχι δυο αλλά τρείς παράλληλες σχέσεις, ζει και φαντάζεται διάφορα περίεργα και ανατρεπτικά περιστατικά. Τη σύντροφο του να βρίζει σαν λαχαναγορίτης σε μια ποδοσφαιρική αντιδικία. Μια οντισιόν όπου η φέρελπις ηθοποιός απαγγέλλει την επιστολή περί αγάπης του Απόστολου Παύλου σε έναν ιδιόρρυθμο σκηνοθέτη. Τρεις γυναίκες που τραγουδούν ένα συγκινητικό τραγούδι, ανάσα στην αποπνικτική ατμόσφαιρα την οποία εντύνουν οι βιντεοπροβολές και διάφορα άλλα στιγμιότυπα. Ο ήρωας μοιάζει με έναν κρατούμενο που σκάβει ένα τούνελ για να αποδράσει από την φυλακή του, αλλά καταλήγει σε ένα άλλο κελί. Ακόμα και το αντίσκηνο των διακοπών μοιάζει με ένα κλουβί που τον εγκλωβίζει.

Τα διάφορα γεγονότα φαίνονται, εκ πρώτης ασύνδετα, χωρίς λογικό ειρμό, δίνοντας την εντύπωση για ένα έργο αποσπασματικό, χωρίς μια συμπαγή ροή. Όμως αυτό δεν είναι και ο κόσμος των ονείρων, παράλογος, απόμακρος και διαθλασμένος αλλά με πολλές μικρές αλήθειες στις σκοτεινές γωνίες του;

Η παράσταση παίχτηκε για μια τελευταία φορά στα πλαίσια του επόμενου Bob festival (7 Μαΐου 2015) στο Bios. Στον ίδιο χώρο, στα πλαίσια πάλι του Bob Festival παίχτηκε ως work in progress η νέα παράσταση που ετοιμάζει η ομάδα, χωρίς να αλλάξει την πενταμελή σύνθεσή της!

Σύλληψη/Κείμενο: ΡαΚούν

Σκηνοθεσία/Φωτισμοί: Γιάννης Κόκας

Σκηνικά/Κοστούμια: Ιζαμπέλα Μπαλτσαβιά

Βοηθός Ενδυματολόγος: Ιωάννα Παπακωνσταντίνου

Μουσική επιμέλεια: Γιάννης Κόκας, Βασίλης Σιούτης

Παίζουν: Σ. Διαμαντοπούλου, Χρ. Καρασαββίδης, Ιζ. Μπαλτσαβιά, Δ. Παρδάλη

ΡαΚούν https://www.facebook.com/teamrakoun?fref=ts

«Honeymoon» https://www.facebook.com/events/1608482029367517/

In Progress https://www.facebook.com/events/1441999166098197/

Teaser https://m.youtube.com/watch?v=w0Q4skTe5Vo

Keywords
Τυχαία Θέματα