Συνεδριάζει σήμερα το κυβερνητικό συμβούλιο ενόψει της συνέχειας των διαπραγματεύσεων

Συνεδριάζει σήμερα και πάλι το κυβερνητικό συμβούλιο, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να συζητήσει τα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup και βέβαια να καθορίσει τις κινήσεις που θα γίνουν από εδώ και στο εξής από την ελληνική πλευρά, προκειμένου να φτάσουμε σε μια συμφωνία με τους εταίρους και δανειστές μας.

Η αναγνώριση από το Eurogroup, στη δήλωση που εκδόθηκε μετά το τέλος της χθεσινής του συνεδρίασης, αποτελεί το πρώτο βήμα για την γενικότερη αλλαγή του κλίματος στις διαπραγματεύσεις

με στόχο να υπάρξει στο αμέσως επόμενο διάστημα επίτευξη συμφωνίας και άρση του ασφυκτικού περιορισμού στη ρευστότητα της χώρας μας.

Tο Συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης κάλεσε χθες τις ελληνικές Αρχές να επισπεύσουν το έργο τους με τους θεσμούς, πράγμα που θέλει και η ελληνική κυβέρνηση προκειμένου νααρχίσει η χρηματοδότηση, η οποία θα σηματοδοτήσει το τέλος του αδιεξόδου που είχε προκύψει το τελευταίο διάστημα. .

Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ τόνισε ότι απομένουν μόνο έξι εβδομάδες -περιλαμβανομένων των εθνικών διαδικασιών- προκειμένου τα δάνεια της Ευρωζώνης να μπορέσουν να εκταμιευτούν προς την Ελλάδα. Προειδοποίησε δε ότι ότι η αδυναμία πληρωμής ενός μικρού ποσού έχει το ίδιο νομικό αποτέλεσμα με την αδυναμία πληρωμής ενός μεγάλου ποσού.

Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα