Από τον Albert Nobbs στον… Jack και τη Jill

«Φτωχή» η κινηματογραφική εσοδεία αυτής της εβδομάδας, μια περιπέτεια, δύο κωμωδίες και δύο ταινίες εσωτερικής αναζήτησης. Σαφώς από όλες τις ταινίες ξεχωρίζει το Shame του Στιβ ΜακΚουίν, που αποτελεί μια ενδιαφέρουσα σπουδή πάνω στις επιλογές που κάνουμε στη ζωή μας και τις εμπειρίες που διαμορφώνουν και καθορίζουν τον χαρακτήρα μας.

Shame

Ο εθισμένος στο σεξ 30χρονος Μπράντον ορίζει την προσωπική του ζωή μέσα από τις τυχαίες σεξουαλικές συνευρέσεις, που επιδιώκει σε καθημερινή βάση. Παράλληλα, θεωρεί αυτόν τον ερωτικό πλουραλισμό

ως αντιστάθμισμα στην ανιαρή καθημερινότητα της πρωινής του εργασίας. Στην ουσία όμως πρόκειται για μια προσπάθεια να αποκρύψει την συναισθηματική του ανωριμότητα, αλλά και την ανικανότητά του να επικοινωνήσει ουσιαστικά με τους γύρω του. Το χαοτικό αυτό σύμπαν αρχίζει να κλονίζεται, όταν η μικρότερη αδελφή του τον επισκέπτεται απροειδοποίητα στη Νέα Υόρκη και αποφασίζει να μείνει για λίγο μαζί του.

Σκηνοθεσία: Στιβ ΜακΚουίν Παίζουν: Μάικλ Φασμπέντερ, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Νικόλ Μπέχαρι.

Albert Nobbs

Ο Albert Nobbs ζει στο Δουβλίνο του 19ου αιώνα και είναι μπάτλερ ενός ξενοδοχείου. Στην πραγματικότητα, όμως, ο Albert Nobbs είναι μια γυναίκα που για 25 χρόνια ντύνεται και ζει ως άντρας, φοβούμενη την αποκάλυψη της πραγματικής της ταυτότητας και προσπαθώντας να επιβιώσει στη συντηρητική και ανδροκρατούμενη κοινωνία της εποχής. Οι ισορροπίες όμως είναι δύσκολο να κρατηθούν και η ηρωίδα φαίνεται εγκλωβισμένη στην περσόνα, που η ίδια δημιούργησε.

Σκηνοθεσία: Ροντρίγκο Γκαρσία Παίζουν: Γκλεν Κλόουζ, Τζάνετ ΜακΤίρ, Μία Γουασικόφσκα, Άαρον Τζόνσον.

Και ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι (Tinker tailor soldier spy)

Ο υψηλόβαθμος πράκτορας της ΜΙ6 Σμάιλυ, που τον υποδύεται ο Γκάρι Όλντμαν, αποσύρεται από την ενεργό δράση, όταν αποτυγχάνει παταγωδώς μια επιχείρηση, στην οποία συμμετείχε. Η υπηρεσία όμως τον επαναφέρει για να διερευνήσει την πιθανότητα ύπαρξης διπλού πράκτορα μεταξύ τον στελεχών της. Μετά από έρευνες καταλήγει σε τέσσερις υπόπτους, που είναι όλοι τους καταξιωμένοι πράκτορες, αλλά και καλοί του φίλοι.

Σκηνοθεσία: Τόμας Άλφρεντσον Παίζουν: Γκάρι Όλντμαν, Κόλιν Φερθ, Τζον Χαρτ, Μαρκ Στρονγκ, Τομ Χάρντι.

One for the money

Η Στέφανι Πλαμ πιάνει δουλειά σε ένα γραφείο εγγυήσεων κρατουμένων και πρώτη της υπόθεση είναι να φέρει στο δικαστήριο έναν πρώην αστυνομικό, που κατηγορείται για φόνο. Ωστόσο ο καταζητούμενος τυχαίνει να είναι παλιό της φλερτ, γεγονός που περιπλέκει την κατάσταση. Πρωταγωνιστεί η Κάθριν Χέιγκλ, που καθιερώθηκε στο Grey's Anatomy ως δρ. Ίζυ Στήβενς.

Σκηνοθεσία: Τζούλι Αν Ρόμπινσον Παίζουν: Κάθριν Χέιγκλ, Τζον Λεγκουιζάμο, Τζέισον Ο' Μάρα.

Jack and Jill

Ο Τζακ, που τον υποδύεται ο Άνταμ Σάνλερ, είναι ένας επιτυχημένος διαφημιστής και ευυπόληπτος οικογενειάρχης του Λος Άντζελες, που αναλαμβάνει να κλείσει μια δουλειά με τον Αλ Πατσίνο. Ωστόσο με αφορμή την Ημέρα των Ευχαριστιών δέχεται επίσκεψη από τη δίδυμη αδερφ

Keywords
Τυχαία Θέματα