Απίστευτο! Η Ολυμπιακή πισίνα στο Ρίο έγινε ξαφνικά πράσινη! (Φωτό)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Απίστευτα πράγματα συμβαίνουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο.

Χθες, κατά τη διεξαγωγή του αγωνίσματος των καταδύσεων στο Maria Lenk Aquatic Centre του Ρίο ντε Τζανέριο, ο κόσμος που παρακολουθούσε τόσο από κοντά, όσο και από τις τηλεοράσεις τους, είχε την ίδια απορία.

Γιατί το νερό της πισίνας είναι πράσινο;

Οι δύο πισίνες του σταδίου είχαν το ίδιο γαλάζιο χρώμα τη

Δευτέρα, την Τρίτη όμως η πισίνα όπου πραγματοποιούνται οι καταδύσεις πήρε πρασινωπή απόχρωση, δημιουργώντας την εύλογη υποψία πως κάτι συνέβη κατά τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες.

Έγιναν τα απαραίτητα τεστ στο νερό

Κάνεις δεν γνωρίζει τι προκάλεσε αυτήν την αλλαγή στο χρώμα του νερού της πισίνας, αλλά οι αρμόδιοι ισχυρίζονται πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την υγεία των αθλητών.

Οι μαρτυρίες των αθλητών

Η αθλήτρια της Βρετανίας, Tonia Couch, είπε στον Gibson πως το χρώμα του νερού γινόταν όλο και πιο πράσινο όσο περνούσε η ώρα, με αποτέλεσμα όταν ήρθε η σειρά της να διαγωνιστεί να μην βλέπει τη συναθλήτριά της, Lois Toulson, κάτω από το νερό.

Τα σενάρια

Οι υποθέσεις που γίνονται μέχρι στιγμής, είναι πως είτε το σύστημα φιλτραρίσματος του νερού χάλασε επειδή δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει στις ανάγκες μιας τέτοιας πισίνας, είτε υπήρξε αφθονία φωσφορικών αλάτων στο νερό, τα οποία αποτελούν πηγή τροφής για τα φύκια που τρέφονται με σωματικά υγρά, όπως ο ιδρώτας και τα ούρα, είτε υπήρχε έλλειψη επαρκούς χλωρίου.

Το άρθρο Απίστευτο! Η Ολυμπιακή πισίνα στο Ρίο έγινε ξαφνικά πράσινη! (Φωτό) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα