Απίστευτα κέρδη για το Facebook – Σημείωσε αύξηση 186%

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το Facebook παρουσίασε υψηλότατα κέρδη για άλλο ένα τρίμηνο, της τάξης του +186% σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

2 δισ. δολάρια σε δύο μήνες

Συγκεκριμένα, κέρδισε 2 δισ. δολάρια στην περίοδο Απριλίου-Ιουνίου 2016, τη στιγμή που το 2015 ήταν στα 719 εκατομμύρια δολάρια. Οι αναλυτές ανέμεναν έσοδα 5,8 δισ. δολαρίων, αλλά η εταιρεία

κατάφερε να ξεπεράσει τις προβλέψεις, επιτυγχάνοντας έσοδα 6,4 δισ. δολαρίων.

Ο ιδρυτής, Μαρκ Ζούκερμπεργκ δήλωσε πως η εταιρεία χαίρεται ιδιαιτέρως για την ανάπτυξη στον τομέα του βίντεο, «καθώς κινούμαστε προς την κατεύθυνση ενός κόσμου όπου το βίντεο είναι στην καρδιά όλων των υπηρεσιών μας».

Το κινητό εκτόξευσε το facebook

Το mobile advertising αποτέλεσε το 84% των διαφημιστικών εσόδων του Facebook στο δεύτερο τρίμηνο, σε σχέση με 76% πέρυσι. Σύμφωνα με το BBC, η εταιρεία έχει επωφεληθεί από τη μαζική εισροή χρημάτων από διαφημιστές που απομακρύνονται από την τηλεόραση και κινούνται προς τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Ο αριθμός των μηνιαίως ενεργών χρηστών (MAU) αυξήθηκε κατά 15%, φτάνοντας τα 1,71 δισ. στις 30 Ιουνίου 2016. Tο Twitter σημείωσε αύξηση μόλις 3%.

Στο pic της η μετοχή του Facebook

Όπως αναφέρει το Reuters, η μετοχή του σημείωσε άνοδο 5,4%, φτάνοντας στα 130,01 δολάρια, φτάνοντας στο υψηλότερο σημείο της από τότε που το Facebook μπήκε στο χρηματιστήριο το 2012.

Το άρθρο Απίστευτα κέρδη για το Facebook – Σημείωσε αύξηση 186% εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα