Απελευθέρωση Γάλλου ομήρου στη Νιγηρία

Ελεύθερος αφέθηκε μετά από ένα περίπου χρόνο, ο Γάλλος όμηρος Φράνσις Κολόμπ, ο οποίος κρατουνταν στη Νιγηρία από τις 12 Δεκεμβρίου 2012.

Ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, εξέφρασε «την ευγνωμοσύνη του προς τις αρχές της Νιγηρίας (...) για την αποφασιστική δράση τους» και ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς «να μεταβεί αμέσως στη Νιγηρία για να υποδεχθεί τον Φρανσίς Κολόμπ», αναφέρεται στην ανακοίνωση του προεδρικού μεγάρου.

Στην ανακοίνωσή του, ο Φρανσουά Ολάντ χαιρετίζει

την απελευθέρωση αυτή και υπογραμμίζει πως «η Γαλλία δεν έπαψε να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για να επιτύχει αυτή την ευτυχή έκβαση».

«Αυτή η είδηση που τόσο περιμέναμε δεν μας κάνει να ξεχνάμε ότι επτά συμπατριώτες μας εξακολουθούν να κρατούνται όμηροι στη Συρία, στο Μαλί και στη Νιγηρία», προσθέτει ο γάλλος πρόεδρος, διαβεβαιώνοντας πως «η Γαλλία θα συνεχίσει ακούραστα να εργάζεται για την απελευθέρωσή τους».

Την ευθύνη για την απαγωγή του 63 μηχανικού, είχε αναλάβει η Ανσάρου, μια ισλαμιστική οργάνωση που συνδέεται πιθανόν με την Μπόκο Χαράμ, επικαλούμενη κυρίως το ρόλο της Γαλλίας στο Μάλι.

Keywords
Τυχαία Θέματα