Απειλείται το Ισραήλ από τα όπλα που δίνει στη Συρία η Ρωσία

Προειδοποίηση πως τα προηγμένα όπλα που παρέχονται στη Συρία από την Ρωσία ενδέχεται να καταλήξουν στα χέρια οντοτήτων που θα τα χρησιμοποιήσουν εναντίον του Ισραήλ, απηύθυνε το Σάββατο η υπουργός Δικαιοσύνης του εβραϊκού κράτους, Τζίπι Λίβνι.

«Αυτά δεν είναι οποιαδήποτε όπλα, είναι όπλα που αλλάζουν την ισορροπία, και για αυτόν τον λόγο αποτελεί ευθύνη όλων των δυνάμεων, οπωσδήποτε της Ρωσίας, να μην παράσχει τέτοια οπλικά συστήματα», δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Δικαιοσύνης

του εβραϊκού κράτους, Τζίπι Λίβνι.

«Θα μπορούσαν να φτάσουν σε άλλους στη Συρία ή το Λίβανο και να χρησιμοποιηθούν κατά του Ισραήλ», σημείωσε χαρακτηριστικά η κ. Λίβνι, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο Ραδιόφωνο του Στρατού.

Μόλις πριν από λίγες ημέρες αποκαλύφθηκε ότι η Ρωσία απέστειλε στη Δαμασκό ένα φορτίο πυραύλων τύπου Yakhont, οι οποίοι είναι κατάλληλοι για πλήγματα κατά πλοίων.

Η απόφαση της Μόσχας καταδικάστηκε απερίφραστα από την Ουάσιγκτον, τη στιγμή μάλιστα που το Τελ Αβίβ και ο Λευκός Οίκος ανησυχούν για το ενδεχόμενο αγοράς του ρωσικού αντιαεροπορικού συστήματος S-300 από το καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ.

«Αυτά δεν είναι οποιαδήποτε όπλα, είναι όπλα που αλλάζουν την ισορροπία, και για αυτόν τον λόγο αποτελεί ευθύνη όλων των δυνάμεων, οπωσδήποτε της Ρωσίας, να μην παράσχει τέτοια οπλικά συστήματα», συμπλήρωσε η κ. Λίβνι.

Ο ανώτερος αξιωματούχος του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας, Άμος Γκίλαν, μιλώντας στο Ράδιο Ισραήλ την Παρασκευή, σχολίασε λακωνικά ότι οι Yakhont και οι S-300 πιθανότατα θα καταλήξουν στα χέρια της λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, συνιστώντας μία απειλή για τις ισραηλινές και αμερικανικές δυνάμεις στον Αραβικό Κόλπο.

Keywords
Τυχαία Θέματα