Απειλεί με αντίμετρα τις ΗΠΑ η Ρωσία

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Με «οδυνηρές επιπτώσεις» στις σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, μετά τις νέες κυρώσεις λόγω Ουκρανίας, προειδοποιεί η Μόσχα, δείχνοντας πως σκοπεύει να αντιδράσει έντονα παίρνοντας μέτρα εναντίων τόσο των ΗΠΑ, όσο και της Ε.Ε.

Συγκεκριμένα ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Σεργκέι Ριάμπκοβ δήλωσε στο πρακτορείο Interfax το πρωί της Πέμπτης πως οι νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ

«θα περιπλέξουν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μας». Η Μόσχα, είπε, σχεδιάζει βήματα σε απάντηση των νέων κυρώσεων που θα είναι «οδυνηρά» για την Ουάσινγκτον.

Η πρώτη αντίδραση στις νέες αμερικανικές κυρώσεις είχε έρθει τις προηγούμενες ώρες από το ίδιο το Κρεμλίνο και μάλιστα από τον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν ο οποίος είπε πως «οι κυρώσεις γυρίζουν μπούμερανγκ και δίχως αμφιβολία θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο τις σχέσεις ΗΠΑ και Ρωσίας και θα προκαλέσουν πολύ σοβαρή ζημιά».

Ο Ρώσος ηγέτης δήλωσε βέβαιος ότι οι κυρώσεις της Ουάσινγκτον θα πλήξουν μακροπρόθεσμα τα αμερικανικά συμφέροντα, λέγοντας πως οι αμερικανικές ενεργειακές εταιρείες που θέλουν να δραστηριοποιηθούν στην Ρωσία θα χάσουν την ανταγωνιστικότητά τους έναντι άλλων ξένων εταιρειών.

Το άρθρο Απειλεί με αντίμετρα τις ΗΠΑ η Ρωσία εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα